Yurtdışı oy kullanma oranı yüzde 35.98

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, yurt dışında kullanılan oylara ilişkin, "Dış temsilciliklerde kullanılan oylar yüzde 32,49'a çıktı, gümrük kapılarındaki oylarla toplamda yüzde 35,98'e ulaşıldı" dedi. Oy kullananların sayısı 1 milyonu geçti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yurt dışında kullanılan oy sayısının yüzde 8,37'de kaldığını, gümrük kapılarında kullanılan oyla birlikte yurt dışı oylarının yüzde 18,94 olduğunu hatırlattı.

Bu yıl gerek randevu uygulamasının kalkması, gerekse yurt dışında yaşayan vatandaşların ilgisinin artmasıyla dış temsilciliklerde kullanılan oyların yüzde 32,49'a çıktığını kaydeden Çavuşoğlu, gümrük kapılarındaki oylarla beraber toplamda yüzde 35,98 gibi bir rakama ulaşıldığını söyledi. Çavuşoğlu, "Kaldı ki gümrük kapılarında oy verme işlemleri 7 Haziran saat 17.00'ye kadar devam edeceği için bu sayı biraz daha artacaktır" dedi.

Bakan Çavuşoğlu, yurt dışında oy verme işlemlerinin adeta bir demokrasi şöleni havasında şeffaf, barışçıl, güvenli ve huzurlu bir atmosferde tamamlandığına dikkati çekerek, "54 ülkede 112 temsilciliğimizde 3 bin 664 sandıkta yapılan seçimlerde toplam bin 106 personelimiz görev yaptı" ifadesini kullandı.

Bakanlık bünyesindeki konsolosluk çağrı merkezinin seçim sürecinde konuyla ilgili 18 bin 81 çağrıya yanıt verdiğini anlatan Çavuşoğlu, "Seçimlerde görev alan tüm fedakar görevlilere teşekkür eder, seçimlerin ülkemiz ve demokrasimiz açısından hayırlara vesile olmasını dilerim" dedi.

TRTHABER

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.