YÜZDE 45-75 ARASI BÜYÜME BEKLENİYOR

TÜİK’TEN FLAŞ AÇIKLAMA: MEDYA MANİPÜLASYONA UĞRADI

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Kurum Başkanı Dr. Erhan Çetinkaya’nın 8 Temmuz 2024’te Ankara’daki medya temsilcilerine yaptığı sunumda yer alan ve toplantıda dile getirilen konuların manipüle edildiğini açıkladı. Çetinkaya’nın, enflasyon oranlarıyla ilgili yaptığı açıklamaların anlamının çarpıtılarak medyaya farklı bir şekilde yansıtıldığı belirtildi.

BAŞKAN ÇETİNKAYA’NIN AÇIKLAMALARI YANLIŞ YORUMLANDI

TÜİK’ün sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Dr. Erhan Çetinkaya’nın enflasyon oranlarıyla ilgili kullandığı ifadelerin, toplantı bağlamından çıkarılarak yanlış yorumlandığı vurgulandı. Kurum Başkanı’nın, “yüzde 45-75 oranlarının her ikisi de son derece yüksek enflasyon oranlarıdır” şeklindeki açıklamasının maksatlı olarak manipüle edildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca, medya kuruluşlarının bu konuda daha dikkatli ve titiz davranması gerektiği ifade edildi.

MEDYA KURULUŞLARINA DİKKAT ÇAĞRISI

TÜİK, Başkan Dr. Çetinkaya’nın sunumunda yer alan ve toplantıda konuşulan konuların yanlış şekilde aktarıldığını belirterek medya kuruluşlarını daha objektif ve doğru bir şekilde habercilik yapmaya çağırdı. Kurum, verilerin doğru bir şekilde yorumlanması ve aktarılmasının önemine vurgu yaparken, medyanın topluma doğru bilgi aktarma sorumluluğunu hatırlattı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.