Yüzü Kapalı Polisler Gına Getirdi

CALIFORNIA’DA YENİ YASA YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

California, çoğu kolluk kuvveti görevlinin resmi görev sırasında yüzlerini kapatmasını yasaklayan ilk eyalet olma özelliği taşıyor. Vali Gavin Newsom’un imzasıyla yürürlüğe giren bu yasa, Los Angeles’ta federal göçmenlik ajanlarının kitlesel gözaltılar gerçekleştirirken maskelerini kullanmasının ardından ortaya çıktı. Bu baskınlar, çeşitli protestolara neden olmuştu. O dönemde Başkan Donald Trump, Ulusal Muhafız ve ABD özel kuvvetlerini bölgeye gönderdi.

Newsom, Los Angeles’ta düzenlenen bir törende yaptığı açıklamada “Çeşitliliği kutluyoruz. Bu California’yı harika yapıyor. Bu Amerika’yı harika yapıyor. Ama saldırı altında” şeklinde konuştu. Demokrat vali, kimlik göstermeyen maskeli ajanların insanları sokakta gözaltına almasından duyduğu endişeyi dile getirdi. Newsom, “Bu politikaların etkisi korkutucu. Plakasız araçlar, maskeli insanlar, adeta ortadan kaybolan vatandaşlar. Hiçbir hukuki süreç yok, hiçbir hak yok. Göçmenlerin hakları var ve biz de ayağa kalkıp karşı koyma hakkına sahibiz” ifadelerini kullandı.

TRUMP YÖNETİMİNDEN SAVUNMA

Trump yönetimi ise ajanların güvenliğini gerekçe göstererek uygulamayı savundu. Güney California geçici federal savcısı Bill Essayli, eyaletin federal hükümet üzerinde yetkisi olmadığını belirtti ve “Ajanlarımız kimliklerini korumaya devam edecek” dedi. Yeni yasa, boyunluk, kayak maskesi ve benzeri yüz kapatıcıları yasaklıyor. Ancak gizli ajanlar, tıbbi maskeler ve taktik donanımlar için istisna getiriliyor.

BENZER YASALARLA İLGİLİ GÖRÜŞLER

Benzer yasaların Michigan, Illinois ve New York gibi eyaletlerde de gündemde olduğu belirtiliyor. Destekçiler, bu adımın kamu güvenliğini artıracağını ve sahte polis vakalarını engelleyeceğini savunuyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.