DİLENCİLERİN GELİRİ ÜZERİNE SOSYAL DENETİM
Çankırı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, dilencilerin halktan topladığı paraların nasıl kullanılabileceğine dair bir sosyal deney gerçekleştirdi. Bu deney, vatandaşların dilencilerle ilgili duyarlılığını ölçmeyi ve onları bilinçlendirmeyi amaçlıyor.
DENEK OLARAK ZABITA GÖREVLİSİ
Deney kapsamında, bir zabıta görevlisi eski kıyafetler giyerek, bacağını sargı beziyle sardı, maske, şapka ve gözlük takarak sokaklara çıktı. Bu şekilde sakat taklidi yaparak, çocukları için para topladığını ifade eden zabıta görevlisi, kentin yoğun bölgelerinde 10 dakikada 340 lira topladı.
TOPLANAN PARALAR GERİ VERİLDİ
Elde edilen paralar, zabıta amiri tarafından yapılan açıklama sonrası sahiplerine geri iade edildi. Deneyin sosyal bir içerikte olduğu belirtilerek, vatandaşlar dilencilere yönelik daha bilinçli davranmaları ve yardımların devletin ilgili kurumları üzerinden yapılması gerektiği konusunda uyarıldı.