UKRAYNA LİDERİNDEN GÖRÜŞME ÇAĞRISI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve AB Konseyi Başkanı Antonio Costa ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi amacıyla liderler düzeyinde doğrudan bir görüşme yapılması çağrısında bulundu. Zelenski, “Rusya’da kararları sadece Putin’in aldığını düşünüyorum. Bu yüzden gerçekten barış istiyorsak liderlik düzeyinde bir toplantıya ihtiyacımız var. Gerçek barış istiyoruz” şeklinde konuştu.
HAVADA GÜVENLİK İHTİYACI
Zelenski, Rus hava saldırılarına karşı daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi. Bunun yanı sıra, ABD’nin silah desteklerinin süregelmesinin büyük bir önem taşıdığını vurguladı. Ayrıca, ABD Başkanı Donald Trump ile bu konuda bir telefon görüşmesi yapabileceğini de belirtti.
BARİŞ İÇİN SİYASİ İRADE VE DİPLOMASİ
Zelenski’nin açıklamaları, savaşın çözümünde yalnızca askeri değil, aynı zamanda siyasi iradenin ve doğrudan lider diplomasisinin de büyük bir rol oynayacağını ortaya koyuyor. Ukrayna lideri, daha önce Putin’i Türkiye’de doğrudan bir görüşmeye davet etmişti.