UKRAYNA’DAN BARIŞ İÇİN GÖRÜŞME ÇAĞRISI
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen ve Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Antonio Costa ile düzenlenen ortak basın toplantısında, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın sona erdirilmesi amacıyla liderler düzeyinde doğrudan görüşme talebini yineledi. Zelenski, “Rusya’da kararları sadece Putin’in aldığını düşünüyorum. Bu yüzden gerçekten barış istiyorsak liderlik düzeyinde bir toplantıya ihtiyacımız var. Gerçek barış istiyoruz” dedi.
HAVADA GÜVENLİK İHTİYACI
Zelenski, Rusya’nın hava saldırılarına karşı daha fazla hava savunma sistemine ihtiyaç duyduklarını aktardı. Ayrıca ABD’nin silah yardımlarının devam etmesinin oldukça önemli olduğuna dikkat çekti ve bu kapsamda ABD Başkanı Donald Trump ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirebileceğini bildirdi.
POLİTİK İRADE VE DİPLOMASİ ÖNEMİ
Zelenski’nin açıklamaları, savaşın çözümünde yalnızca askeri güç değil, aynı zamanda siyasi irade ve doğrudan lider diplomasisinin de kritik bir rol oynayacağını vurguluyor. Ukrayna lideri, daha önce de doğrudan görüşme talebiyle Putin’i Türkiye’de buluşmaya davet etmişti.