İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI SORUŞTURMA BAŞLATTI
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Aziz İhsan Aktaş’ın suç örgütü lideri olarak tanımlandığı ve belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale düzenlediği iddiaları üzerine bir soruşturma gerçekleştirdi. Soruşturma çerçevesinde gözaltına alınanlar arasında Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da bulundu.
ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI İFADE VERDİ
Zeydan Karalar, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde 56 sayfalık bir ifade sunarak tüm suçlamaları reddetti. Karalar, “2019 yılından itibaren de halen Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevi yapıyorum. Görevim boyunca belediyenin gerçekleştirdiği tüm ihaleler şeffaf ve denetlenebilir süreçlerde yapılmıştır. Sayıştay ve Mülkiye Müfettişleri tarafından sık sık denetim geçiriyoruz. Bu denetimlerin sonucunda tarafımıza bildirilmiş herhangi bir usulsüzlük bulunmamaktadır” şeklinde bir savunma yaptı.
İstanbul’daki yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere’nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Her iki isim hakkında, belediyenin iş yaptığı şirket yöneticileri aracılığıyla maddi menfaat talep ettikleri iddiaları ortaya atılıyor.