1 Nisan’da 5G Hizmeti Türkiye’de Başlayacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya üzerinden önemli bir açıklama gerçekleştirdi. 5G’nin devreye gireceği zamanı belirten Uraloğlu “yeni bir çağa adım atıyoruz” ifadeleriyle başlamıştı. 5G, iletişimde hız ve kalitenin yeni simgesi olacak. Makineler arası iletişimin yanı sıra yapay zeka gibi alanlarda da dönüşümün kapısını aralayacak bu teknoloji ile mobil haberleşmede tarihi bir sıçrama yaşanacak.

YENİ FIRSATLAR SUNACAK

5G, sanayi, sağlık, ulaşım ve eğitim gibi birçok sektörde devasa fırsatlar ortaya çıkaracak. Akıllı şehirlerden otonom araçlara, üretimden afet yönetimine kadar birçok sistem 5G’nin sunduğu yüksek bağlantı alt yapısıyla daha etkin ve güvenli hale gelecek.

FARKLI İHTİYAÇLARA GÖRE AĞLAR KURULACAK

Ağ dilimleme teknolojisinin avantajları sayesinde, tek bir altyapı üzerinde farklı kullanıcı taleplerine uygun sanal ağlar oluşturulabilecek. Ultra düşük gecikme süreleri, gerçek zamanlı uygulamalar için devrim niteliğinde değişiklikler sağlayacak. Otonom araçların anlık karar alma yetenekleri, uzaktan cerrahi işlemler ve sanal gerçeklik uygulamaları daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde hayata geçirilebilecek.

16 Ekim 2025’te yapılacak 5G ihalesi sonrası, 1 Nisan 2026 itibarıyla 5G hizmetinin Türkiye’de devreye girmesi öngörülüyor. Yerli üretimi önceliklendiren, rekabeti teşvik eden ve teknolojik büyümeyi hedefleyen bu süreç, Türkiye’nin dijital geleceğini kendi teknolojisiyle inşa etme misyonunu üstlenecek.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.