100 bin Suriyeli Türkiye kapısında!

Çatışmaların yeniden başladığı Suriye'de binlerce kişi yine evlerini terk edip başka bölgelere ve Türkiye sınırına doğru akın etti. Yaklaşık 100 bin Suriyelinin ise Türkiye sınır kapısına dayandığı bildirildi.

Almanya’nın başşehri Berlin’de açıklamalarda bulunan Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, gelen kişilerin DAEŞ ve Kürtler tarafından kontrol edilen bölge ile Türkiye sınırı arasında olduğunu belirtti. Katliamdan kaçan kişilerin Türkiye'ye alınmasını isteyen Sınır Tanımayan Doktorlar, Ankara’ya “mültecilere kapılarınızı açın” çağrısında bulundu. Türkiye, bir yıldan beri sadece ağır yaralı Suriyeliler ile özel izinli insani yardım için çalışan kişileri kabul ediyor. Sınıra gelen Suriyeliler arasında, DAEŞ tarafından mülteci kampları basılan yaklaşık 35 bin kişi de bulunuyor. Sınır Tanımayan Doktorlar örgütü, Türkiye sınırındaki Halep kentinin Azez kasabasına gelen Suriyelilerin sayısının 100 bini aştığını bildirdi. Bölgede aktif olarak çalışarak sağlık hizmetleri sunan örgüt, AB’nin mülteci politikasını da eleştirdi. AB’nin Türkiye sınırında sıkışıp kalan Suriyelilerin güvenliği yerine Suriyeli mültecilerin Türkiye’ye geri kabulüne yoğunlaşması da 'kabul edilemez' olarak nitelendirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yapay Zeka Kendi Halefini Tasarlayabilir

Anthropic şirketi kurucu ortağı Jack Clark ve enstitü lideri Marina Favaro'nun kaleme aldığı blog yazısı yayımlandı. Yazıda yapay zeka geliştirme sürecinin insanlardan sistemlere devredildiği belirtildi.

Bitcoin 60 Bin Doların Altına Geriledi

Bitcoin, TSİ akşam saatlerinde yaklaşık yüzde 6 değer kaybetti. Kripto para 59 bin 770 dolara kadar düştü.

Savcıların Şifresiyle FETÖ Dosyalarını Kapatan Sanıklara Ceza

Ankara 28. Ağır Ceza Mahkemesi, UYAP sistemine girerek soruşturma dosyalarını kapatan zabıt katibi Ahmet Yılmaz'ın da arasında olduğu 15 sanık hakkında kararını açıkladı. Mahkeme başkanı, önceki celsede mütalaaya karşı savunmaların alındığını hatırlattı.

Güzelbahçe Belediyesi CHP’de Kaldı

Güzelbahçe Belediye Meclisi, tutuklanan Belediye Başkanı Mustafa Günay'ın görevden uzaklaştırılmasının ardından başkanvekilliğine CHP'li Meclis Üyesi Ayşe Akın'ı seçti. Toplantı, Atatürk Kültür Merkezi'nde olağanüstü gündemle yapıldı.

Emine Erdoğan: Sıfır Atık Forumu Tarihi Bir Buluşma

Emine Erdoğan, İstanbul Valiliği himayelerinde Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen Sıfır Atık Forumu 2026'nın açılışına katıldı. Erdoğan, İstanbul'un medeniyetlerin buluştuğu en uzun ömürlü başkent olduğunu söyledi.