12 Adada Olağanüstü Hal İlan Edildi

Yunanistan’ın en az 12 adasında kuraklık, artan su tüketimi ve yetersiz altyapı nedeniyle olağanüstü hal ilan edildi. Turistik adalar da bu kapsama dahil edildi. Su kaynakları üzerindeki baskı giderek artıyor.

Çevre ve Su Kaynakları Genel Sekreteri Petros Varelidis, su sorununun kalıcı olduğunu söyledi. Yeni turizm yatırımlarının mevcut altyapıya göre planlanması gerektiğini vurguladı. Bazı adalarda içme suyu şebekelerindeki kayıplar yüzde 60’a ulaştı. Varelidis, su altyapısının yenilenmesine öncelik verilmesi gerektiğini ifade etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

A Milli Takım FIFA Sıralamasında 10 Basamak Düştü

Avustralya ve Paraguay mağlubiyetleriyle Dünya Kupası'na veda eden A Milli Takım, FIFA sıralamasında 10 basamak düştü. Ay-yıldızlılar 32. sıraya geriledi.

Transfer Gündemi Hareketli Geçiyor

Futbolseverler, 2026 Dünya Kupası ikinci haftasındaki maçlarla büyük heyecan yaşarken bir yandan da transfer gelişmelerini izliyor. Türkiye'den Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor'un transferleri öne çıkıyor.

Adana’da Köprüden Göle Düşen Kadın Kurtarıldı

Sabah saatlerinde ilçedeki Eğner Köprüsü'nde yürüyen bir kadın, bilinmeyen nedenle göle düştü ve çevredekilerin ihbarıyla itfaiye ile sağlık ekipleri olay yerine sevk edildi. İtfaiye görevlileri kadını sudan çıkardı.

Zeljko Obradovic Panathinaikos’a Döndü

Panathinaikos, 3 sezon görev yapan başantrenör Ergin Ataman ile yollarını ayırdı ve yerine eski koçu Zeljko Obradovic'i getirdi. Ataman, Yunan ekibinde bir EuroLeague ve bir Yunanistan Süper Ligi şampiyonluğu kazandı.

Singo Sakatlandı, Gözyaşlarına Boğuldu

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Almanya ile Fildişi Sahili arasındaki mücadelede Galatasaraylı yıldız Wilfried Singo sakatlanarak oyuna devam edemedi. Ev sahibi Panzerler 1-0 geriye düştüğü maçı 2-1 kazandı.