“15 Milyar Dolarlık Telefon Pazarında Kayıtdışı”

TÜRKİYE’DE TELEFON SATIŞLARI!

Türkiye’de her yıl toplamda 11 milyon adet sıfır kayıtlı cep telefonu satılıyor. Bunun yanı sıra, kayıtdışı pazarda da hemen hemen aynı miktarda telefon alım satımı gerçekleşiyor. Yaklaşık 15 milyar dolarlık bu pazarın neredeyse yarısı kayıtdışı satışlardan oluşuyor.

Uzmanlar, enflasyon ve yüksek döviz kuru sebebiyle telefon fiyatlarına sürekli zam yapılmasının, pazarın daha da küçülmesine neden olduğunu belirtiyor. Bu durum, hem kayıtlı hem de kayıtdışı satışları olumsuz etkiliyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Sahra Çölü’nde 49 Kişi Susuzluktan Öldü

Nijer'in kuzeyindeki Sahra Çölü'nde facia yaşandı, Mali'den dönen yolcuları taşıyan kamyonun arızalanması sonucu en az 49 kişi susuzluktan hayatını kaybetti. Olayda hayatta kalan iki kişi durumu yetkililere bildirdi.

Narin Güran ve Nevzat Bahtiyar Akrabaları Kavga Etti

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin davada yargılanan sanık Nevzat Bahtiyar ve Güran ailesinin akrabaları arasında mahallede çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Olayda altı kişi yaralandı ve bir kişi gözaltına alındı.

Hakan Safi Bu Akşam Transfer Açıklıyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimi için geri sayım başladı. 7 Haziran'da yapılacak seçimde Aziz Yıldırım ile yarışacak olan Hakan Safi, çalışmalarını hızlandırdı.

NASA, Uzay İstasyonunda Acil Onarım Başlattı

NASA sözcüsü, Uluslararası Uzay İstasyonu'ndaki Rusya'ya ait Zvezda modülünde altı yıldır devam eden çatlaklar ve hava kaçakları olduğunu belirtti. Rus uzay ajansı Roscosmos daha önce sorunu gidermek için girişimlerde bulundu ancak yeni sızıntılar tespit edildi.

Sigaralara 5 Lira Zam Daha

En son şubat ayında zamlanan sigaralara bugün 5 lira daha zam geldi ve iki ayrı gruptaki sigaraların en ucuzu 105 liraya, en pahalısı 120 liraya yükseldi. Zam iki sigara grubunu kapsıyor.