200 Milyon Doları Bağışçılar Ödeyecek

YENİ BALO SALONU PROJESİ AÇIKLANDI

ABD Başkanı Donald Trump’ın yönetimi, Beyaz Saray’da 650 kişilik kapasiteye sahip 90 bin metrekarelik yeni bir balo salonu inşa edileceğini duyurdu. Beyaz Saray Sözcüsü Karoline Leavitt, projenin maliyetinin 200 milyon dolar olduğunu ve bu miktarın Trump ile diğer “vatansever bağışçılar” tarafından finanse edileceğini aktardı. Amerika Birleşik Devletleri Gizli Servisi, yeni salonun güvenlik standartlarını iyileştiriyor. Leavitt, inşa edilen balo salonunun “Amerikan tarihine yaraşır ihtişamda” olacağını belirtti.

BÜYÜK VE ÇİRKİN ÇADIR SORUNU

Sözcü, yaptığı açıklamasında, “Beyaz Saray, dünyanın en güzel ve tarihi binalarından biri ancak şu anda ana binanın girişinden yaklaşık 100 metre uzaklıkta büyük ve çirkin bir çadır kurmak zorunda kalmadan dünya liderlerini ve diğer ülkeleri onurlandırmak için önemli etkinliklere ev sahipliği yapamıyor” ifadelerini kullandı. Trump’ın bu projeyi uzun süredir planladığı ifade edilirken, yeni balo salonunun mevcut binayı bölmeyeceği belirtildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.