2016’da Avrupa’ya vizesiz gidilecek!

Bugün Brüksel'de yapılacak Türkiye-AB Zirvesi öncesinde hazırlanan taslak metinde Türk vatandaşlarının 2016 Ekim'inden itibaren Avrupa'ya vizesiz seyahat edebileceği belirtildi. Fakat bunun için mülteci kriziyle mücadele için prensipte anlaşılan eylem planının uygulanması şart koşuluyor.

Türkiye'deki mültecier için ayrıca ilk etapta 3 milyar Euro aktarılacağı, daha sonra da sürecin takip edilerek gerekirse bu miktarın artırılabileceği ifade ediliyor.

Türkiye'nin AB zirvelerine katılma talebi ise 'yılda bir kez olmak' şartıyla kabul ediliyor.

Müzakere sürecinin yeniden hareketlendirileceği sözünü veren AB, Türkiye ile müzakerelerde bu yıl bir faslın açılabileceğini belirtti.

Türkiye'nin talep ettiği 5-6 fasılla ilgili olarak ise önümüzdeki yılın ilk çeyreğindeki görüşmeler için hazırlık yapılacağından bahsedildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Tanju Özcan İçin İddianame Hazırlandı

Bolu 3. Ağır Ceza Mahkemesi, 178 sayfalık iddianamenin incelemesini tamamlayarak kabul etti ve Bolu Belediyesi'ne yönelik irtikap soruşturmasında dava sürecini başlattı. Hazine, Vakıflar ve İçişleri Bakanlıkları müşteki kurum oldu.

İTÜ’yü 4,4 Milyon Lira Dolandıran Şüpheliler Yakalandı

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni 4 milyon 400 bin lira dolandıran 8 kişi, polisin spor tesislerindeki havlu sayısını fark etmesiyle yakalandı. Üniversite yöneticilerinin şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı.

140 Yeni Mahkeme Kuruldu

Adalet Bakanı Gürlek, yargılamaların hızlanması ve adalet hizmetlerinin etkinleştirilmesi için 140 yeni mahkeme kurulduğunu açıkladı. Yeni mahkemelerle vatandaşların adalete daha hızlı erişmesi hedefleniyor.

Dünya Kupası’nda 40 Yaş Üstü Yedi Futbolcu

ABD, Kanada ve Meksika'nın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2026 FIFA Dünya Kupası'nda 11 Haziran ile 19 Temmuz tarihleri arasında 40 yaş üstü yedi oyuncu sahaya çıkacak. 41 yaşındaki Portekizli yıldız Cristiano Ronaldo altıncı kez turnuvada boy gösterecek.

20 Yıllık Kayıp Gülcan Yazıcı Dosyasında 3 Gözaltı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı çalışmaları sonucu 2006'dan beri faili meçhul kalan bir cesedin 20 yıldır kayıp aranan Gülcan Yazıcı'ya ait olduğunu duyurdu. Ceset kimliği belirlenemediği için kimsesizler mezarlığına defnedilmişti.