2026-2027 Eğitim Yılı Tatil Takvimi Açıklandı

2026-2027 eğitim-öğretim yılı sürerken, milyonlarca öğrenci ve öğretmen tatil takvimini araştırmaya başladı. Milli Eğitim Bakanlığı, resmi tatil günlerini belirledi. İlk ara tatilden yaz tatiline kadar tüm dinlenme tarihleri netleşti.

TATİL TAKVİMİ DETAYLARI

Cumhuriyet Bayramı 29 Ekim Perşembe günü kutlanacak. Birinci Dönem Ara Tatili 16-20 Kasım 2026 tarihleri arasında olacak. Yılbaşı Tatili ise 1 Ocak 2027 Cuma günü gerçekleşecek. Yarıyıl tatili 25 Ocak – 5 Şubat 2027 tarihleri arasında yapılacak.

Ramazan Bayramı Tatili 8 Mart (Arife – 13.00 itibarıyla) – 11 Mart 2027 tarihleri arasında, toplamda 3,5 gün sürecek. İkinci Dönem Ara Tatili 8-12 Mart 2027 tarihleri arasında uygulanacak. Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 23 Nisan 2027 Cuma günü kutlanacak. KURBAN BAYRAMI VE DİĞER TATİLLER

Emek ve Dayanışma Günü 1 Mayıs 2027 Cumartesi günü olacak. Kurban Bayramı Tatili ise 15 Mayıs (Arife – 13.00 itibarıyla) – 19 Mayıs 2027 tarihleri arasında, toplamda 4,5 gün sürecek. Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı 19 Mayıs 2027 Çarşamba günü kutlanacak.

YAZ TATİLİ DÜZENLEMESİ

Yoğun ders temposu, 25 Haziran 2027 Cuma günü karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek. Öğrenciler, bu tarihten itibaren resmi olarak yaz tatiline başlayacak. Öğretmenler ise 28-30 Haziran 2027 tarihlerinde mesleki çalışmalar yapacaklar. 1 Temmuz 2027 itibarıyla öğretmenler de yaz tatiline ayrılacak.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Arda Güler, Real Madrid Maçında Şov Yaptı

Real Madrid, Şampiyonlar Ligi'nde Roma deplasmanında 3-1 geri düştükten sonra 4-3 galip geldi. Ancak Arda Güler'in yedek kalması, İspanyol basınında geniş yankı buldu.

Olumsuz Hava Koşulları 43 Uçağın İnişini Engelledi

İstanbul'da etkili olan olumsuz hava koşulları, İstanbul Havalimanı ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki uçuş operasyonlarını olumsuz etkiledi. İstanbul Havalimanı'na iniş yapamayan 43 uçak, alternatif havalimanlarına yönlendirildi.

İstanbul’da Yağış Nedeniyle Metro ve Tramvay Seferleri Uzatıldı

İstanbul'da etkili olan şiddetli yağış, ulaşım hizmetlerini etkiliyor. Metro İstanbul, seferlerin uzatıldığını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantıya, kurul üyeleri eski TBMM Başkanları Köksal Toptan, Binali Yıldırım, Cemil Çiçek, İsmail Kahraman, İsmet Yılmaz, Mehmet Ali Şahin ve Mustafa Şentop ile Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Hakkı Susmaz, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Cumhurbaşkanlığı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan katıldı.

İngiliz Futbolunda Kriz: Kulüpler Mali Zarar İçinde

Manchester City'nin yaşadığı şok, İngiliz futbolunu derinden sarstı. Bağımsız Futbol Düzenleme Kurumu'nun (IFR) yayımladığı rapora göre, İngiliz futbol ekonomisi ciddi bir krize girdi.