2026 FIFA Dünya Kupası Son 32 Turu’nda Mısır, normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta Avustralya’yı penaltılarla 4-2 yenerek son 16’ya kaldı. Arjantin ise Yeşil Burun Adaları’nı uzatmalarda 3-2 mağlup etti. Arjantin son 16’da Mısır ile eşleşti. Kolombiya, Gana’yı 1-0’la geçti ve İsviçre’nin rakibi oldu. Ev sahibi ABD, Kanada ve Meksika da turlarını geçti.
MISIR PENALTILARLA GALDİ
Mısır, normal süresi ve uzatma bölümleri 1-1 biten maçta Avustralya’yı penaltı atışlarıyla 4-2 mağlup etti. Bu sonuçla Mısır adını son 16’ya yazdırdı.
ARJANTİN UZATMALARDA KAZANDI
Arjantin, Yeşil Burun Adaları’nı uzatmalarda 3-2 yenerek son 16’ya yükseldi. Arjantin son 16 turunda Mısır ile eşleşti.
KOLOMBİYA GANA'YI TEK GOLLE GEÇTİ
Kolombiya, Gana’yı 1-0 mağlup ederek son 16’ya kaldı. Kolombiya son 16’da İsviçre ile karşılaşacak.
SON 16 TURUNUN EŞLEŞMELERİ BELLİ OLDU
Bu turda Asya’dan hiçbir takım yer alamazken Avrupa’dan 7 ülke mücadele edecek. Güney Amerika’dan 4, Kuzey Amerika’dan 3 ve Afrika kıtasından 2 ülke var. Eşleşmeler şöyle: Kanada-Fas, Paraguay-Fransa, ABD-Belçika, Portekiz-İspanya, Brezilya-Norveç, Meksika-İngiltere, Arjantin-Mısır ve İsviçre-Kolombiya.