LGS Sonuçları Açıklandı

2026 LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçları 10 Temmuz 2026 Cuma günü saat 10.00’da açıklandı ve sorgulama ekranı erişime sunuldu. Milyonlarca öğrenci, sonuçların duyurulmasıyla birlikte gözünü tercih takvimine çevirdi. Ortaöğretime Geçiş Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu da bugün yayımlanacak.

SONUÇLAR İÇİN SORGULAMA EKRANI AÇILDI

Öğrenciler LGS sonuçlarını MEB’in resmî internet sitesinden sorgulayabilecek. T.C. kimlik numarası, doğum tarihi ve güvenlik kodu ile sorgulama yapılabilecek. Adaylar ayrıca e-Devlet ve e-Okul sistemlerinden de puanını öğrenebilecek.

TAM PUAN ALANLARIN SAYISI BELLİ OLDU

Sözel alandan 50, sayısal alandan 40 soru yöneltilen sınavda tüm soruları doğru yanıtlayan 452 öğrenci 500 tam puan aldı. Sınava katılım oranı ise yüzde 97,23 olarak kaydedildi. Öğrenciler 27 Temmuz’a kadar tercih yapabilecek.

TERCİH TAKVİMİ VE KONTENJANLAR NETLEŞTİ

Öğrenciler bu yıl 20 tercih hakkına sahip olacak ve en fazla 5 okul tercih edilebilecek. İki nakil süreci de gerçekleştirilecek. Tercihlere esas kontenjan tabloları, sonuçların açıklandığı gün yayımlanacak.

BAKAN TEKİN'DEN ÖĞRENCİLERE MESAJ VAR

Tercih işlemleri 13 ile 24 Temmuz 2026 tarihleri arasında yapılacak. Sonuç belgeleri posta yoluyla gönderilmeyecek. Bakan Yusuf Tekin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada öğrencilere seslendi: “Sevgili öğrencilerim; bugün LGS kapsamındaki merkezi sınav sonuçlarını açıkladık. Sınavda aldığınız puanın ötesinde her biriniz bizim için eşsiz bir değere sahipsiniz. En kıymetlilerimizsiniz. Ortaöğretim sürecinde ilgi ve yeteneklerinize uygun olarak tercih edeceğiniz her eğitim kurumumuzda, sizi sevgi ve şefkatle karşılayacak kıymetli öğretmenlerimizi bulacaksınız. Ortaokulu bitiren her öğrencimiz için sınavla öğrenci alan ortaöğretim kurumlarının yanı sıra; yerel yerleştirme ve yetenek sınavıyla öğrenci alan Anadolu liseleri, Anadolu imam hatip liseleri, mesleki ve teknik Anadolu liseleri, güzel sanatlar liseleri ve spor liseleri gibi ilgi ve yeteneklerinize uygun pek çok eğitim kurumumuz bulunmaktadır. Hayallerinizi gerçekleştirme yolunda tüm öğretmenlerimizle birlikte daima yanınızda olacağız. Bu heyecanlı yolculukta hepinize başarılar diliyor, gözlerinizden öpüyorum.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Kabine Toplantısı Ahlat’ta Yapılacak

Bitlis'in Ahlat ilçesinde Malazgirt Zaferi'nin 955'inci yıl dönümü kutlamaları başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, etkinliklere katılacak.

Baktat Zeytin’e Bir Yıl Süreli Konkordato Verildi

Türkiye'de 1986 yılında kurulan Baktat Zeytin, zeytin ürünlerini Avrupa'ya ve iç piyasaya sunuyor. Manisa'nın Akhisar ilçesinde fabrikası bulunan şirket, geçici konkordato sürecine girdi.

Altın Fiyatları Geri Çekildi

Altın fiyatları, ons başına 4 bin 620 doların altına gerileyerek dalgalanma yaşadı. Ancak, ABD hükümetinin tahvil piyasasına müdahalesi, 2025'te altının değerinin yüzde 65 oranında artışını tetikleyecek ticaretin yeniden canlanmasına katkı sağladı.

Doğalgaz Fiyatları Zirveye Ulaştı

Avrupa'da doğalgaz fiyatları, Ocak 2023'ten bu yana en yüksek seviye olan 68 Euro/MWh'nin üzerine çıktı. ABD'nin İran'a yönelik yeni önlemleri, Basra Körfezi'nden enerji arzında aksamalar konusunda endişeleri artırdı.

Dolar Yükselişini İran Yaptırımlarından Aldı

Dolar endeksi, önceki seansta bir miktar yükseldi ve 99 civarında istikrar kazandı. Bu yükseliş, ABD'nin İran'ı küresel finans sisteminden izole etme hamlesiyle güvenli liman talebinin artmasıyla desteklendi.