İtalya’dan kritik ziyaret

Ankara’ya önemli misafir. İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio, yarın Türkiye’ye geliyor.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Di Maio’nun, Türkiye’yi ikinci kez ziyaret edeceği belirtilirken, “Görüşmelerde, Türkiye-İtalya ilişkileri ve Avrupa Birliği üyelik sürecimiz ele alınacak. Koronavirüs salgınıyla mücadele ile güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeler hakkında da görüş alışverişinde bulunulacaktır” bilgisi paylaşıldı. Türkiye ile İtalya’nın uzlaşamadığı konuların başında, İtalya’nın, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve darbeci Hafter’in yayınladığı Kahire Bildirgesi’ne destek vererek, Libya’daki çatışan taraflara tüm askeri operasyonları durdurma ve 5+5 formatındaki müzakerelere dönme çağrısında bulunması geliyor. Sınırının İtalya’ya kadar uzanmasının planlandığı Yunanistan, Güney Kıbrıs ve İsrail arasında imzalanan Doğu Akdeniz Doğalgaz Boru Hattı (EastMed) projesi de iki ülke arasındaki sıkıntılı konu başlıklarından biri.

Güney Kıbrıs Rum Kesimi’nin tek taraflı enerji sondaj çalışmaları nedeniyle Doğu Akdeniz’de gerginlik tırmanırken, İyon Denizi’nde Yunanistan ve İtalya arasında anlaşma imzalanması, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmaya karşılık olarak yorumlanmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

İçişleri Bakanı Çiftçi, Güler’le Görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi bugün Ankara'da bir araya gelerek güvenlik ve koordinasyon konularını ele aldı. Görüşmenin ardından Çiftçi verimli bir toplantı yaptıklarını belirtti.

Metrobüste Yan Bakma Cinayeti: Baba ve Oğul Gözaltında

İstanbul'da bir metrobüste iddiaya göre yan bakma yüzünden başlayan tartışma bıçaklı kavgaya dönüştü ve 22 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. Olay Beylikdüzü Metrobüs Durağı'nda saat 17.00 sıralarında meydana geldi.

Aziz Yıldırım’ın Futbol Yapılanması Netleşiyor

Fenerbahçe'de başkanlığa seçilen Aziz Yıldırım, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbol yapılanmasında yer alacak diğer isimleri belirlemeye devam ediyor. Seçimde rakibi Hakan Safi'ye karşı oy kullandı.

Transfer Döneminde Hareketlilik Artıyor

Dünya Kupası'nın başlamasına kısa süre kalması, Türkiye'de Galatasaray şampiyonluğuyla sezonun tamamlanması transfer döneminde hareketlilik arttı. Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor da gündemde.

Bakan Kurum TOKİ Ankara Konutlarını Tanıttı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, TOKİ'nin yeni Açık Satış Kampanyası ile 20 bin konutun daha sahiplerini beklediğini ve bu evlerin huzur, mutluluk ve güven sunduğunu belirtti. Saraycık'taki 2+1 konutlar depreme dayanıklı tünel kalıp sistemiyle inşa edildi.