Aksaray’da Günlük 3 Ton Süt Üretimi

DEVAM EDEN HİBE DESTEKLERİ

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla çiftçilere sunulan “Tarım ve Kırsal Kalkınma Programı” çerçevesinde hibe destekleri sürüyor. Eskil ilçesinde bulunan Bayramdüğün köyünde ikamet eden Keskin, süt üretim çiftliği kurmak için yaklaşık 4 yıl önce TKDK’ye başvuruda bulundu. Keskin, büyükbaş hayvan yetiştiriciliği için 3 milyon 200 bin lira hibe desteği alarak hayalini kurduğu çiftliği kurdu ve Danimarka’dan 120 gebe inek temin etti.

GÜNLÜK SÜT ÜRETİMİ

Keskin’in işletmesi, günlük ortalama 3 ton süt üretiyor ve şimdilik 240 büyükbaş hayvanla yeni süt üretim çiftliği için hazırlık aşamasında. Modern ekipmanlarla ve otomatik sağım robotu kullanarak üretim yapan 42 yaşındaki Keskin, kendi işlerini kurarak ülke ekonomisine katkıda bulunduklarını belirtiyor. “Modern sistemli işletmemizi 3 yıldır işletiyoruz” diyen Keskin, hayvancılık merakının çocukluğundan geldiğini ifade ediyor. “Köyümüze bir kilometre uzaktaki tarlamıza çiftlik kurma fikrini babamla paylaştım. Modern sisteme sahip işletmeleri araştırmaya başladım.” şeklinde açıklama yapıyor.

GEBE DÜVE SATIŞI HAZIRLIKLARI

Keskin, hayvanları günde üç kez beslediğini ve işletmesinde 7 kişiye istihdam sağladığını belirtiyor. Aile olarak tarım ve hayvancılıkla uğraştıkları için bu işin kendilerini yormadığını vurguladı. “Hayvanların yiyeceği kaba yemin çoğunu kendimiz üretiyoruz. Hayvanların ürettiği gübreyi de tarlalarımıza döküyoruz. Üreticilerin devlet desteklerinden yararlanmasını öneriyorum.” diyen Keskin, yeni çiftliğin kapasitesinin artacağını ve 2027 yılında gebe düve satışına başlayacaklarını belirtiyor.

Keskin, çiftlik personeli bulmanın zorluklarını da dile getirerek, “İşletmemizde her şey olmasına rağmen çalışanlara sigorta, yemek ve kalacak yer sağlayarak 33 bin lira maaş vermemize rağmen işçi bulmak zor.” diyor. Ayrıca, maaşların çalışma kalitesine göre artırıldığını ifade ediyor. Keskin, çiftlik kuracak olanlara iyi bir araştırma yapmalarını tavsiye ederek, işin zorluklarının yerinde görülmesi durumunda başarı sağlanabileceğini ekliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Gıda Denetimleri Artırıldı: 1 Milyon 291 Bin Kontrol Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren 1 milyondan fazla gıda denetimi yapıldığını ve 81 ilde denetimlerin süreceğini belirtti.

DEM Parti’den AK Parti’ye Meclis Görüşmesi

DEM Parti'nin İmralı heyeti, Meclis'te AK Parti grubuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Heyette Faik Özgür Erol, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer aldı.

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.