Tesla’ya Şok! Robotaxi Marka Reddedildi

ABD PATENT VE TİCARİ MARKA OFİSİ’NİN KARARI

TechCrunch’ın Çarşamba günü yayımladığı habere göre, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi, Tesla’nın araçlarına atıfta bulunarak “Robotaxi” terimini ticari marka yapma talebini reddetti. Haberde ayrıca, Tesla’nın yeni bir araç çağırma hizmeti için “Robotaxi” teriminin ticari markasını almak amacıyla yaptığı başka bir başvurunun hâlâ ofis tarafından incelenmekte olduğu ifade ediliyor.

TESLA’YA YENİ SÜRE TANINDI

Rapora göre, USPTO Salı günü yayımladığı “nihai olmayan bir ofis eylemi” ile Robotaxi ticari marka başvurusu hakkında Tesla’ya üç ay içinde yanıt verme süresi tanındı. Aksi takdirde ofis başvuruyu terk etmeyi düşünebilir. TechCrunch’a göre, Tesla’nın “Cybercab” ticari markası için yaptığı başvurular, benzer “Cyber” ticari markaları kullanan diğer şirketler nedeniyle beklemeye alındı.

Otonom ARAÇ ÇAĞIRMA HİZMETİ PLANI

Tesla, Reuters’in yorum talebine hemen yanıt vermedi. Geçtiğimiz ay, Tesla’nın Haziran ayına kadar Austin, Teksas’ta “para karşılığında otonom araç çağırma” planlarının yolunda gittiğini belirtti. Ayrıca, Nisan ayında şirket, “değişen küresel ticaret politikasının otomotiv ve enerji tedarik zincirleri üzerindeki etkilerini ölçmenin zor olması” nedeniyle büyüme tahminini üç ay içinde yeniden gözden geçireceğini ifade etti. Şirket, “değişen siyasi duyarlılığın yakın vadede ürünlerimize yönelik talep üzerinde anlamlı bir etkisi olabilir” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul’da Gıda Denetimleri Artırıldı: 1 Milyon 291 Bin Kontrol Yapıldı

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, İstanbul'da yaptığı açıklamada, Ocak 2025'ten itibaren 1 milyondan fazla gıda denetimi yapıldığını ve 81 ilde denetimlerin süreceğini belirtti.

DEM Parti’den AK Parti’ye Meclis Görüşmesi

DEM Parti'nin İmralı heyeti, Meclis'te AK Parti grubuyla bir toplantı gerçekleştirdi. Heyette Faik Özgür Erol, Pervin Buldan ve Mithat Sancar yer aldı.

İstihdam Koruma Desteği Açıklandı: 3 Bin 500 Lira

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, imalat sektöründeki işletmelere, sigortalı çalışan sayılarını korumaları karşılığında kişi başına 3 bin 500 lira destek verileceğini duyurdu.

Balıkesir’de Gizemli İHA Düşüşü Gerçekleşti

Manyas'ta kaynağı bilinmeyen bir insansız hava aracı, boş bir alana düştü. Çiftçiler tarafından bulunan İHA, incelenmek üzere Ankara'ya ulaştırıldı.

Sadettin Saran İfadesini Tamamladı: İki Saat Süreyle Verdi

Fenerbahçe Başkanı Sadettin Saran, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın uyuşturucu soruşturması kapsamında yaklaşık iki saat ifade verdi.