Filistin Devletini Tanımaya Kararlıyız

FRANSA’NIN FİLİSTİNDEVLETİNE YAKLAŞIMI

Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot, “Filistin devletini tanımakta kararlıyız” açıklamasını yaptı. Barrot, Fransız LCI kanalında Orta Doğu’daki gelişmeleri değerlendirdi. Gazze Şeridi’nde son bir ayda gıda dağıtımı sırasında 500 kişinin hayatını kaybettiği ve yaklaşık 4 bin kişinin yaralandığı bilgisine yer veren Barrot, bu durumu “skandal, utanç ve insan onuruna aykırı” olarak nitelendirdi. Bakan, “Fransa ve aynı zamanda Avrupa, (Gazze’deki) gıda dağıtımlarının güvenliğine katkı sağlamaya hazır” dedi.

İSRAİL’İN SALDIRILARI VE Filistin DEVLETİ

Barrot, İsrail’in Gazze üzerindeki saldırılarının devamı için bir gerekçe bulunmadığını belirtti. “Filistin devletini tanımakta kararlıyız; bu, tüm ilgili tarafları bu devletin varlığını mümkün kılacak koşulları oluşturmaya sevk edecek ortak bir hareket çerçevesinde gerçekleşecek” sözleriyle bu durumu vurguladı.

İRAN’LA İLGİLİ ENDİŞELER

Ayrıca, İran’ın Uluslararası Atom Enerjisi Ajansının müfettişlerinin çalışmalarını sürdürmesine izin vermemesinin “hayati” bir mesele olduğunu ifade etti. Barrot, Tahran hükümeti nükleer programıyla ilgili müzakereleri reddederse, Fransa’nın ortaklarıyla birlikte İran’a silah, nükleer ekipman, banka ve sigorta gibi konularda ambargo uygulayabileceğini belirtti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Türkiye’de Boşanma Davaları Artış Gösteriyor

Türkiye'de yıllık yaklaşık 200 bin boşanma gerçekleşirken, mahkeme ve avukatlık masrafları yüksek; pek çok kişi bu süreci kredi ile karşılamaya çalışıyor.

İzmit’te Silahlı Saldırıda Uğurcan Bekçi Yaralandı

İzmit'te meydana gelen silahlı kavgada 3 kişi yaralandı; aralarında Sultanbeyli Belediyesporlu futbolcu Uğurcan Bekçi'nin de olduğu belirtildi.

Fenerbahçe’de Tadic İle Kenneth Taylor Gelişmesi

Fenerbahçe, ara transfer döneminde orta saha oyuncusu olarak Ajax'tan Kenneth Taylor'u hedefliyor.

Okan Karacan Gözaltına Alındı: Suç Örgütü Operasyonu

GİAN Medya'ya düzenlenen operasyonda üç kişi gözaltına alındı ve şirkete kayyım atandı. Operasyonun detayları henüz belirlenmedi.

Danıştaydan Kısa Süreli Kiralamalara Durdurma Kararı

Danıştay, Airbnb kiralayıcılarından otomatik KDV ve ticari vergi alınamayacağını belirterek, Maliye'nin talimatını geçici olarak askıya aldı.