Kamu İşçilerine Son Zam Teklif Edildi

GENEL DURUM VE GELİŞMELER

Yaklaşık 600 bin kamu işçisi için 2025-2026 yılında geçerli olacak zam oranıyla ilgili bugün önemli bir adım atıldı. Hükümet, kamu işçilerine sunacağı son zam teklifini açıkladı. Toplantı yalnızca 15 dakika sürdü.

YENİ ZAM TEKLİFİ

2025 yılının ilk altı ayı için zam oranı yüzde 17’den yüzde 24’e çıkarıldı. Diğer dönemler için ise gerçekleşen enflasyon oranında zam önerildi. Türk İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, pazartesi günü konu ile ilgili bir değerlendirme yapılacağını ifade etti.

İLK VE İKİNCİ TEKLİFLERİN KARŞILAŞTIRILMASI

Hükümetin ilk teklifine göre 2025 yılı ilk altı ayı için yüzde 16, ikinci altı ayı için yüzde 8 zam ve 2026 yılının ilk altı ayı için yüzde 7, ikinci altı ayı için yüzde 5 zam önerilmişti. İkinci teklifte, 2025 yılının ilk altı ayı için zam oranı yüzde 17’ye, ikinci altı ayı için ise yüzde 10’a yükseltilmişti. Ancak 2026 yılına ait rakamlar değişmemişti. Bu durumun ardından sendikalar, bir günlük iş bırakma grevini de içeren bir eylem takvimi oluşturma kararı aldı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

24 Suçlunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan 24 suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Suçluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

John Cena’dan Duygusal Veda Anları

WWE'nin ikonik isimlerinden John Cena, profesyonel güreş kariyerini resmi olarak sona erdirdi. Bu gelişme, güreş camiasında geniş yankı uyandırdı.

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.

Estonya Vekilleri Kriz Yaşadı Alkol Sorunu Başgösterdi

Estonya milletvekillerinin Hindistan seyahati, Dalay Lama ile görüşmeden önce yaşanan alkol sorunu nedeniyle diplomatik bir krizle sonuçlandı. Olay, uluslararası ilişkileri etkileyen bir skandal haline geldi.

Trabzonspor: İç Sahada 217 Gün Mağlup Olmadı

Trabzonspor, Süper Lig'deki tek iç saha kaybını geçen sezon Galatasaray karşısında 2-0'lık skorla elde etti. Maç, 10 Mayıs'ta oynandı.