Sındırgı’da Devam Eden Deprem Sarsıntıları

SİNDIRGI’DA SİSMİK HAREKETLİLİK DEVAM EDİYOR

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde sismik hareketlilik durmaksızın devam ediyor. Bölgedeki 10 Ağustos pazar akşamı saat 19.53’te gerçekleşen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından birçok artçı sarsıntı kaydediliyor. Bugün, art arda iki deprem daha meydana geldi. Saat 12.06’da Sındırgı’da 4 büyüklüğünde bir deprem yaşandı ve bu depremin 10 kilometre derinlikte olduğu belirtildi. Ardından, yine Sındırgı’da 4,3 büyüklüğünde ikinci bir deprem gerçekleşti ve AFAD bu depremin 7 kilometre derinlikte olduğunun bilgisini verdi. Şu ana kadar her iki deprem sonrası herhangi bir olumsuz durum yaşanmadı.

BÜYÜK DEPREMİN SONUÇLARI

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos’ta meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin etkileri hala hissediliyor. Bu geniş alanda duyulan sarsıntı, Sındırgı’daki bir binanın yanı sıra kırsal alanda metruk olan 12’si dahil, toplam 15 yapının yıkılmasına sebep oldu. Depremde bir kişi hayatını kaybetti ve 29 kişi yaralandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dün yaptığı açıklamada, Sındırgı’da 675 konut, 70 iş yeri, 86 ahır ve depo olmak üzere toplam 831 bağımsız bölümün ağır hasarlı veya yıkık durumda olduğunu ifade etti. Ayrıca deprem sonrası bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Chery Yıl Sonu Kampanyasıyla Otomobil Pazarında Hız Kazandı

Chery, yıl sonu indirimleriyle dikkat çekerek uygun fiyatlar sunuyor. Tüketicilere cazip fırsatlar sunan Çinli otomotiv markası, kampanyalarıyla öne çıkıyor.

Fenerbahçe’de Rodrigo Becao İle Sözleşme Feshedilebilir

Fenerbahçe, Rodrigo Becao için uygun bir takım bulamazsa, deneyimli futbolcunun sözleşmesini sonlandırmayı planlıyor.

Cam Ürünlerin Kullanımında Ciddi Yaralanma Riski Uyarısı

Cam pipetler, sağlık riskleri nedeniyle tartışma konusu oldu. Kırılma ihtimali ve yaralanma riskleri, özellikle çocuklarda ve bakıma muhtaç bireylerde dikkatli olunması gerektiğini gösteriyor.

Yeni Elektrik Faturası Dönemi Yaklaşıyor: 5 Bin Kilovatsaatten 4 Bin Kilovatsaate Düşürüldü

Türkiye'de 51 milyondan fazla elektrik abonesini kapsayan harcama limitlerinde değişiklik yapıldı. 2026'dan itibaren limiti aşan aboneler, elektriği maliyetle ödeyecek.

Karadeniz’de İnsansız Hava Aracı Düşürüldü

Karadeniz'de kontrolü kaybeden bir insansız hava aracı, Türk Hava Kuvvetleri'ne ait F-16'lar tarafından etkisiz hale getirildi.