Eski MİT’çi Mahir Kaynak hayatını kaybetti

Eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubu Mahir Kaynak (81), evinde hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 yıldır tedavi olan 81 yaşındaki Mahir Kaynak'ın bugün sabah saatlerinde İstanbul'daki evinde hayatını kaybettiği belirtildi. Kaynak'ın cenazesinin Pazartesi günü öğle vakti Ataşehir Mimar Sinan Camii'nde kılınacak namazın ardından toprağa verileceği öğrenildi.

1934 yılında Gaziantep'te doğdu. İlk ve ortaöğrenimini burada tamamladıktan sonra 1948'de Kuleli Askeri Lisesi'ne gitti. 1953'te Harp Okulu'nu bitirdi. 1967'de askerlikten ayrıldı. 1961'de mezun olduğu İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi'nde asistanlık yaptı. 1965'te doktor, 1971'de doçent oldu. O dönemlerde Milli İstihbarat Teşkilatı'na (MİT) girdi. 1980 yılında MİT'ten emekli oldu. 1989'da İktisat profesörü oldu. 1993 yılında Gazi Üniversitesi'nden emekliye ayrıldı. Mahir Kaynak, 9 Mart cuntacılarını deşifre ettikten sonra MİT tarafından deşifre edilmişti.

Kitapları:
Uluslararası Eksende Terör ve Türkiye/ Terör Nasıl Bitirilir ?
Erdoğan operasyonu
Amerika 11 Eylül Afganistan Irak
Başımıza Çuval Geçirenler
Yeni Ortadoğu Haritası ( Emin Gürses ile birlikte)
Büyük Ortadoğu Projesi ve Türkiye Üzerine Stratejik Analizler
Dünyayı Kimler Yönetiyor ( Ömer Lütfi Mete ile birlikte)
İstihbarat ve Terör Oyunları
Maskeli Balo / Türkiye, ABD ve Diğerleri
Para İmparatorluğu / Kontrol Kimin Elinde?
Sil Baştan
Sonuçlardan Sebepler
Üç… İki… Bir (Ters Labirentlerde Final)
Yel Üfürdü Su Götürdü (otobiyografik hatıralar)
Derin Devlet ( Ömer Lütfi Mete ile)
Yeni Dünya Düzeni
MİT ve Türkiye

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

24 Suçlunun Türkiye’ye İadesi Gerçekleştirildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, uluslararası düzeyde aranan 24 suçlunun Türkiye'ye iade edildiğini duyurdu. Suçluların peşini bırakmayacaklarını vurguladı.

John Cena’dan Duygusal Veda Anları

WWE'nin ikonik isimlerinden John Cena, profesyonel güreş kariyerini resmi olarak sona erdirdi. Bu gelişme, güreş camiasında geniş yankı uyandırdı.

Ela Rümeysa Cebeci’ye TMSF Tarafından İstihdam Sonrası Fesih

TMSF’nin Habertürk’teki görevine son verdiği öne sürülen Ela Rümeysa Cebeci'nin likit uyuşturucu kullanımı ve Cem Yılmaz'a gönderdiği bir video gündeme geldi.

Estonya Vekilleri Kriz Yaşadı Alkol Sorunu Başgösterdi

Estonya milletvekillerinin Hindistan seyahati, Dalay Lama ile görüşmeden önce yaşanan alkol sorunu nedeniyle diplomatik bir krizle sonuçlandı. Olay, uluslararası ilişkileri etkileyen bir skandal haline geldi.

Trabzonspor: İç Sahada 217 Gün Mağlup Olmadı

Trabzonspor, Süper Lig'deki tek iç saha kaybını geçen sezon Galatasaray karşısında 2-0'lık skorla elde etti. Maç, 10 Mayıs'ta oynandı.