AB ülkeleri Ukrayna yardımını onayladı

AB Parlamentosu tarafından geçen hafta Çarşamba günü onaylanan Ukrayna'ya 1,8 milyar Avroluk kredi yardımı, üye ülkeler tarafından da onaylandı. Ancak Kiev'in kredi yardımını alabilmesi için reformlara evet demesi şart koşuldu.
Ukrayna'da aylardan beri devam eden iç savaş nedeniyle devlet iflasın eşiğine geldi. Doğudaki ayrılıkçılar halen çok önemli sanayi bölgelerini kontrolleri altında tutuyorlar.
AB, Ukrayna'ya kredi yardımını kendi bütçesinden orta vade ile veriyor. Üç parça olarak gönderilecek kredi yardımı Ukrayna tarafından 15 yılda geri ödenecek.
Ukrayna daha önce de AB'den 2010 ve 2014 yıllarında makro mali yardım olarak 1,61 milyar Avro kredi yardımı almıştı. Uluslararası Para Fonu IMF de birkaç yıl sürecek bir kredi programıyla Ukrayna'ya 17,5 milyar Dolar yardım verecek.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Altın Düşüşünü Sürdürüyor

Altın fiyatları Ortadoğu'daki gerilimlerin yeniden artmasıyla petrol fiyatlarının yükselmesi ve enflasyon ile faiz oranlarına ilişkin endişelerin artması sonucu geçen hafta yaklaşık yüzde 5 düştü. Ons altın iki aydan fazla süredir en düşük seviyesine geriledi.

Buca Belediye Başkanı Duman Görevden Uzaklaştırıldı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü yolsuzluk soruşturması kapsamında 1 Haziran Pazartesi günü gözaltına alınıp daha sonra tutuklanan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman tedbir amaçlı görevden alındı. İçişleri Bakanlığı, Anayasa ve Belediye Kanunu'na dayanarak bu kararı verdi.

Meteoroloji’den Yağış ve 38 Derece Uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre bugün öğleden sonra Trakya, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz ve Karadeniz iç kesimlerinde sağanak yağış bekleniyor. Edirne, Tekirdağ, Kırklareli ve Afyonkarahisar çevrelerinde yerel yağış görülecek.

Prada, NASA İçin Yeni Kıyafet Tanıttı

Prada ve Axiom Space işbirliğiyle geliştirilen sıvı soğutma ve havalandırma giysisi astronotların uzay kıyafetlerinin altında kullanılmak üzere New York'ta tanıtıldı. Vücuda tam oturan giyside sıcaklığı düzenleyen havalandırma tüpleri bulunuyor.

Fenerbahçe’ye Aziz Yıldırım Dönemi: Milli Takım ve İtalyan Hocalar

Fenerbahçe'de aylardır beklenen seçimli genel kurul gerçekleştirildi ve 8 yıl sonra yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım zafer vurgusu yaptı. Yıldırım, kazananın Fenerbahçe olduğunu söyledi.