ABD İran’ın 9 Donanma Gemisini İmha Etti

İran, Hamaney’in ölümüne neden olan ABD ve İsrail saldırılarına misilleme gereği duyuyor. Bu doğrultuda son olarak, İran Devrim Muhafızları’nın ABD’ye ait USS Abraham Lincoln uçak gemisini hedef aldığı bilgisi kamuoyuna yansıdı. Duruma yanıt veren ABD ise, bir İran gemisinin vurularak batırıldığını açıkladı.

9 İRAN GEMİSİ İMHA EDİLDİ

Açıklama yapan ABD Başkanı Donald Trump, İran Donanması’na ait 9 geminin vurulup imha edildiğini belirtti. Trump, sosyal medya hesabında şu ifadeleri kullandı: “9 İran Donanma Gemisini imha edip batırdığımız, bunlardan bazılarının nispeten büyük ve önemli olduğu bilgisi tarafıma ulaştı. Geri kalanların da peşindeyiz. Onlar da yakında denizin dibinde yüzecekler!”

DENİZ KUVVETLERİ KARARGAHLARINI BÜYÜK ÖLÇÜDE YERLE BİR ETTİK

Ayrıca Trump, farklı bir saldırıyla Deniz Kuvvetleri Karargahlarını büyük ölçüde yerle bir ettiklerini ifade etti.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

BAE Diplomatlarını Geri Çekerek Güvenlik Önlemlerini Artırdı

Birleşik Arap Emirlikleri, Tahran'daki büyükelçiliğini kapatıp tüm diplomatik temsilciliklerini İran'dan geri çektiğini duyurdu.

Dubai’de Savaş Korkusuyla Marketler Önünde Panik

İran’ın füze saldırıları sonrasında Dubai’de panik yaşanıyor. Savaş endişesi nedeniyle marketlerde su ve gıda stoku yapma çabaları arttı.

Honda Türkiye’de Üretim Sürecini Resmileştirdi

Japonya merkezli Honda, İzmir Aliağa'daki yeni fabrikasında yıllık 100 bin motosiklet üretimi hedefiyle üretime başladı.

İran’ın Saldırı Yanıtında Bölge Ülkelerine Mesajı

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Laricani, ülkesinin bölgedeki ülkelere saldırı planı olmadığını, yalnızca ABD üslerini hedef aldıklarını duyurdu.

Gazze’de Can Kaybı 72 Bin 96’ya Ulaştı

Ekim 2023'ten bu yana devam eden İsrail saldırılarında Gazze'deki can kaybı, son 24 saatte bir kişi daha hayatını kaybederek 72 bin 96’ya ulaştı.