ABD genelinde etkili olan aşırı sıcak hava ve kuraklık, orman yangını riskini ciddi şekilde artırırken bu durum milyonlarca kişi için hava kalitesini de doğrudan tehdit etmeye başladı. Uzmanlar, yangınların yayılmasıyla birlikte havadaki partikül madde oranının hızla yükseldiğini ve geniş bir coğrafyada etkili olduğunu belirtiyor. Özellikle hassas gruplar için tehlikeli boyutlara ulaşabilen hava kirliliği, ülke çapında önemli bir sağlık riski oluşturuyor. Geliştirilen harita sistemi, 30 dakikada bir güncellenerek bölgenizdeki anlık hava kalitesi verilerini gösteriyor.
ÖNE ÇIKAN HABERLER
Manşet
Kaymakam ve Koruma Memuru Arasında Tartışma Başladı
Sinop Erfelek Kaymakamı Ali Tuğrul Yıldız ile jandarma personeli olan koruma memuru arasında 30 Ağustos Zafer Bayramı töreni öncesinde bir tartışma yaşandı. Taraflar arasında "hakaret", "tehdit" ve "kasten yaralamaya teşebbüs" iddiaları söz konusu.
Manşet
Funda Bakış, Alacak Verecek Meselesinde Bıçaklanarak Öldürüldü
İstanbul Sancaktepe'de, alacak-verecek meselesi nedeniyle çıkan kavgada milli antrenör Funda Bakış bıçaklanarak hayatını kaybetti. Olay, Abdurrahmangazi mahallesinde meydana geldi.
Manşet
Diyarbakır’da Kuduz Tedavisi Gören Çocuk Hayatını Kaybetti
Olay, nisan ayında Sur ilçesine bağlı Büyükkadı Mahallesi'nde gerçekleşti. 3 yaşındaki N.K., sokak kedisi tarafından ısırıldı.
Manşet
Coşkun Yılmaz Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Oldu
Kamu kurumlarında yapılan üst düzey atamalara dair kararlar Resmi Gazete'de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan karara göre, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcılığına Türkiye Yazma Eserler Kurumu Başkanı Coşkun Yılmaz atandı.
Manşet
Silahla Yaralanan Kişi Tramvaya Bindi
Kayseri'de silahla yaralanan H.E.A., kanlar içindeki kıyafetleriyle İldem-Organize Sanayi yönünde ilerleyen tramvaya bindi. Yolcular, durumu 112 Acil Sağlık ekiplerine bildirdi.