Missouri’deki Butler Memorial Havalimanı’ndan kalkan uçak düştü. Uçakta paraşütlü atlayıcılar vardı ve kazada 12 kişi hayatını kaybetti. Uçak gerekli irtifaya ulaşamadı ve keskin bir dönüş yaptı.
KAZADA 11 PARAŞÜTÇÜ VE PİLOT ÖLDÜ
Havaalanı Müdürü Dennis Jacobs kazayla ilgili bilgi verdi. Uçağın yerel saatle 11.20’de havalandığını söyledi. Uçak pistten yaklaşık 270 metre uzaklıkta düştü. Yetkililer 11 paraşütçü ve 1 pilotun öldüğünü bildirdi. Ölenlerin kimlikleri henüz belirlenemedi. Bu nedenle ailelere henüz bilgi verilemedi.
ENKAZDA YANGIN ÇIKTI VE SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Missouri polisi uçak düştükten sonra yangın çıktığını açıkladı. Yetkili uçağın havalimanı bitişiğindeki araziye düştüğünü belirtti. Önlem amacıyla yol trafiğe kapatıldı. ABD Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu kazayı soruşturacak.