ABD’nin yeni Ankara Büyükelçisi için onay

Amerika Birleşik Devletleri’nin yeni Ankara Büyükelçi adayı Jeff Flake için ABD Senatosu’ndan onay çıktı.

ABD Başkanı Joe Biden’ın, ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine aday gösterdiği Jeff Flake, Senato Genel Kurulunda onaylandı.

Flake’in Ankara Büyükelçiliği adaylığı, bugün Senato Genel Kurulunda yapılan sözlü oylamada kabul edildi.

Senato’dan onay alan Flake’in, yakın zamanda ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield’den görevi devralması bekleniyor.

ABD Başkanı Biden, Temmuz 2021’de, Flake’i ABD’nin Ankara Büyükelçiliğine aday göstermiş, Senato Dış İlişkiler Komitesi, 20 Ekim’de Flake’in adaylığını onaylayarak Senato Genel Kurulundaki nihai oylamanın önünü açmıştı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.