Adana Adliyesi’nde bir ağır ceza mahkemesi başkanının rüşvet karşılığı tahliye kararları verdiği iddiası HSK raporlarına yansıdı. HSK 2. Dairesi’nin raporuna göre hakim, 4 avukatla ortak hareket etti. Birden fazla suça karışan 8 zanlıyı rüşvet karşılığı tahliye ettiği öne sürüldü.
RÜŞVET KARŞILIĞI TAHLİYE İDDİALARI
Şüpheli hakim hakkında Baygaralar suç örgütü üyesi olduğu tespit edilen bir zanlıyı nitelikli yağma suçunda maddi menfaat karşılığı tahliye ettiği iddiası yer aldı. Görevli memura direnme, ruhsatsız silah ve kumar oynanması için yer sağlama suçlamalarıyla tutuklama talebi sevk edilen bir zanlıya ise hakim tutuklama kararı vermedi. Bu suçlamalar da rapora ayrıca yansıdı.
HSK HÂKİMİ GÖREVDEN UZAKLAŞTIRDI
Hakimler ve Savcılar Kurulu, ilgili hakimi 3 ay süreyle görevden uzaklaştırdı. Şüpheli hakim ilerleyen günlerde ifade verecek.