Ahmet Çakar hakkında zorla getirilme kararı

Spor Yazarı ve yorumcusu Şansal Büyüka'ya özel bir televizyon programında ve Twitter'da hakaret ettiği iddia edilen Spor Yorumcusu Ahmet Çakar hakkında "hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis cezasının istendiği davanın görülmesine başlandı.

İstanbul Adalet Sarayı'nda bulunan 28. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz sanık Ahmet Çakar katılmadı. Duruşmada şikayetçi Şansal Büyüka ve avukatı Rezan Epözdemir hazır bulundu.

Çakar'ın avukatı Levent Demir, "Sanık annesinin rahatsızlığı nedeniyle gelememiştir bir dahaki duruşmada hazır bulunduracağız" dedi.

Ahmet Çakar'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Şansal Büyüka, 42 yıldır gazeteci olarak çalıştığını, ilgi alanın ise futbol olduğunu belirtti. Büyüka, "20 yıldır ise televizyon yorumculuğu yapıyorum. Ahmet Çakar ile aramızda bir husumet yoktur. Sanığın futbola ilişkin yorumda bulunduğu kanalda eleştiri sınrılarını aşan şekilde kişiliğim ve şahsiyetime hakaret edilmiştir. Bugüne kadar kimseden şikayetçi olmadım" dedi.

Büyüka, "Davaya konu söz ve beni ve ailemi rahatsız etmiştir. Ayrıca twitter'da "Şikayetçi olmazsan delikanlı değilsin, mahkemeye gitmezsen adam değilsin, ateş olsan cürmün kadar yer yakmazsın, arkadaşlarını sattın" gibi sözlerle beni toplum nezninde aşağılamıştır. Şikayetçiyim" diye konuştu.

Şikayetçi Büyüka'nın avukatı Rezan Epözdemir de, "Sanığın soruşturma aşamasında verdiği savunmalara katılmıyoruz. Davaya konu sözcüğün şeref ve onur kırıcı olduğunu belirtmek istiyoruz" dedi.

Sanık Ahmet Çakar'ın duruşmaya zorla getirilmesine karar veren mahkeme heyeti, Kanal Beyaz Radyo Televizyon ve Turkuaz Yayıncılık şirketlerine yazı yazılarak sanığın ekonomik durumunun sorulmasına ve ikametgahının bulunduğu ilgili birime yazı yazılarak ekonomik ve sosyal durumunun araştırılmasına karar verdi. Şikayetçi Şansal Büyüka'nın suçtan zarar görme ihtimalina binaen davanın tarafı olarak duruşmaya katılmasına karar veren mahkeme heyeti duruşmayı Aralık ayına erteledi.

İDDİANAME
İstanbul Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Şansal Büyüka 'müşteki', Ahmet Çakar ise şüpheli sıfatıyla yer aldı. İddianamede şüpheli Ahmet Çakar'ın savcılık ifadeside söz konusu programdaki ifadesini eleştiri anlamında sarf ettiğini, twitlerini de hakaret kastıyla yazmadığını, eleştiri maksatlı yazmış olduğunu söylediği kaydedildi. İddianamede "Şüpheli Ahmet Çakar tarafından programda kullanılan ifadelerin eleştiri boyutunu aşarak kişiyi küçültücü, şeref ve haysiyetini rencide edici mahiyette olduğu öne sürülen iddianamede açıklamaların bir bütün halinde de müştekiyi küşük düşürücü bir uslüpta ifade edildiği anlaşılmıştır" ifadeleri kullanıldı. Twitter mesajlarının da programda açıklanan görüşler doğrultusunda yazıldığı da anlatılan iddianamede şüpheli Ahmet Çakar'ın "Sesli ve görüntülü ileti ile zincirleme biçimde hakaret" suçundan 5 aydan 4 yıl 4 aya kadar hapis isteniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yusuf Tekin Cuma Günü Tatil Kararını Açıkladı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eğitim-öğretimin devam ettiği cuma günü itibarıyla okulların tatil edildiğini ve tüm öğrenci ile öğretmenlerin idari izinli sayılacağını duyurdu. Tatil kararı, cumartesi günü yapılacak LGS sınavı hazırlıkları nedeniyle alındı.

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.