Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik yolsuzluk soruşturmasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, iddianamenin açıklanmasının ardından İstanbul Başsavcılığı’nın CHP’nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığı’na bildirimde bulunduğu haberlerine “tam bir facia” ifadesiyle tepki gösterdi.
YOLSUZLUK MÜCADELESİ VURGUSU
Davutoğlu, TBMM’de düzenlenen Yeni Yol Partisi grup toplantısında konuştu. Ayrıca, Azerbaycan’dan Türkiye’ye gelmekte olan askeri kargo uçağının Gürcistan-Azerbaycan sınırında düşmesi olayına da değinerek, bu durumun nedenlerinin araştırılması ve kamuoyuyla paylaşılması gerektiğini belirtti. 2008 yılında AK Parti’ye açılan kapatma davasını hatırlatan Davutoğlu, mevcut durum karşısında geçmişle ilgili sorgulamalara yer verdi. “İddianame 3 bin 741 sayfa. Aylardır vurguladığım, benim için hayat felsefi olan bir ilkeyi tekrar vurguluyorum; iktidar veya muhalefet kim yaparsa yapsın yolsuzluklara karşı en kararlı mücadeleyi verelim” dedi.
REFORM YASALARINA TEPKİ
Ardından, iddianamenin ana odak noktası olan “maddi zenginleşme” ile ilgili suçlamaların yasaların çıkmamasının gerekçesi olarak öne sürülmesine dikkat çeken Davutoğlu, “Siyasi ahlak, Siyasetin finansmanı, İhale yasası, İmar yasası gibi reform yasalarımıza niye karşı çıktınız?” sorusunu yöneltti. Gelecek Partisi Genel Başkanı, bu durumun kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek, geldiğimiz yerden memnun olunmaması gerektiğinin altını çizdi.
PARTİ KAPATMA DAVALARINA DİKKAT ÇEKİLDİ
Son olarak, İstanbul Başsavcılığı’nın CHP’nin kapatılması için Yargıtay Başsavcılığı’na bildirimde bulunduğu haberlerini yeniden hatırlatan Davutoğlu, bunun “tam bir facia” olduğunu ifade etti. Türkiye’nin daha önce kapatma davalarından çok çektiğini belirten Davutoğlu, CHP’ye kapatma davası açılmasının kimseye fayda sağlamayacağı görüşünü savundu.