TERÖRSÜZ TÜRKİYE SÜRECİ DEVAM EDİYOR
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin öncülüğünde başlayan ‘Terörsüz Türkiye’ süreci, 27 Şubat’ta terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın silah bırakma ve fesih çağrısıyla devam etti. Bu gelişmenin ardından gözler PKK’nın gelecek açıklamasına çevrildi. Ancak sürecin yürütücüleri arasında yer alan DEM Parti İmralı heyetinden Sırrı Süreyya Önder’in vefatı, tüm Türkiye’yi derin bir yasa soktu. Önder’in kaybı sonrasında DEM Parti, AK Parti ve MHP’den sürece destek veren açıklamalar art arda geldi.
PKK’DAN ÖNEMLİ AÇIKLAMA GELDİ
Herkesin merakla beklediği açıklama sonunda geldi. PKK, silah bırakma ve fesih kararını duyurdu. Terör örgütü, kararı açıklayan metinde Sırrı Süreyya Önder’i de anarak “Barış ve Demokrasi Şehidi Sırrı Süreyya Önder Yoldaşın hayallerini gerçekleştirme iddiamızı belirtiyoruz” ifadelerine yer verdi.
PKK’nın bu açıklamasının ardından Sırrı Süreyya Önder’in kardeşi Ali Fuat Önder de bir açıklama yaptı. tv100’e konuşan Ali Fuat Önder, “Amasına, fakatına, nasılına bakılmazsızın insanların birbirine sarılmasını istiyorum” dedi. Önder, kardeşinin tüm çabasının bugünkü barış için olduğunu ifade ederek, “Maalesef kendisi göremedi. Bu yolda emeği geçen herkese saygılarımı sunuyorum. Bu ülkenin hayrına büyük bir iş gerçekleştirildi. Umarım devamı gelecektir. Kardeşlik ve barış kazansın istiyoruz” sözleriyle duygu dolu mesajını iletti.