AK Parti’den CHP’ye jet yanıt

CHP'li Haluk Koç'un canlı yayında gösterdiği Oslo ve İmralı belgelerine AK Parti'li Ömer Çelik, "Resmi belge niteliğinde değil" diyerek cevap verdi.

CHP'li Haluk Koç'un canlı yayında Oslo ve İmralı iddialarına ait açıkladığı belgeler hakkında AK Parti'li Ömer Çelik'ten yanıt geldi. Çelik, NTV'de katıldığı programda "Resmi belge niteliğinde değil" dedi.

HALUK KOÇ CANLI YAYINDA AÇIKLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, "Oslo'da da İmralı'da da vaatlerde bulundular. Bazı taahhütler var, halka bunları açıklayamıyorlar ve onların altında eziliyorlar" şeklindeki sözleri sonrasında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Kılıçdaroğlu 1 saat içinde açıklasın aksi takdirde istifa etsin" çağrısında bulunmuştu. Bunun üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, Oslo'da İngiltere'nin hakemliğinde bir mutabakat metni imzalandığını canlı yayında belgelerle göstererek "Protokol burada ve bu AKP-PKK mutabakat metnidir. Sayın Çelik soruyor, haberi yok" dedi.

"RESMİ BELGE NİTELİĞİNDE DEĞİL"

AK Parti'den CHP'li Koç'un açıkladığı o belgelere jet yanıt geldi. Çelik, "Haluk Koç, ' biz bu belgeleri 2012 'de açıkladık' dedi. Sayın Kılıçdaroğlu'nun iddiasını esas alacaksak, bizim altında ezileceğimiz hiç bir işimiz yok. Gördükelri bir belge varsa, bir kere daha çağrı yapıyorum lütfen açıklasınlar, nasıl gizli kapaklı iş mi var? Ama bu çok önemli bir şey. Söylediğinin Doğru olması gerektiğini var sayıyoruz. Resmi belge niteliğinde değil. KCK operasyonu sırasında birileri bıraktı ve bunları bıraktılar. Altında resmi belge, imza taşımayan bir şeyi gündem yaparsanız. Bir takım komplolara kalırsınız. İftira kapısını açmış olursunuz. Bu belgeler neymiş görelim."

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Prada, NASA İçin Yeni Kıyafet Tanıttı

Prada ve Axiom Space işbirliğiyle geliştirilen sıvı soğutma ve havalandırma giysisi astronotların uzay kıyafetlerinin altında kullanılmak üzere New York'ta tanıtıldı. Vücuda tam oturan giyside sıcaklığı düzenleyen havalandırma tüpleri bulunuyor.

Fenerbahçe’ye Aziz Yıldırım Dönemi: Milli Takım ve İtalyan Hocalar

Fenerbahçe'de aylardır beklenen seçimli genel kurul gerçekleştirildi ve 8 yıl sonra yeniden başkan seçilen Aziz Yıldırım zafer vurgusu yaptı. Yıldırım, kazananın Fenerbahçe olduğunu söyledi.

Filipinler’de Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Filipinler'de 7.8 büyüklüğünde deprem oldu. Burias Adası'nı sallayan sarsıntının ardından tsunami uyarısı yayımlandı.

Nükleer Savaş Başlıkları Depolardan Çıkarılıyor

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü dünyadaki nükleer güçlerin toplam 12 bin 187 savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu. Bunlardan yaklaşık 9 bin 745'i gerektiğinde kullanılabilecek stoklarda tutuluyor.

Silahlı Saldırıda Ölen Muhtarın Ağabeyi Seçildi

Kayranlar Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Muhtar Niyazi Çahan'ın yerine yapılan ara seçimde Zekeriya Çahan yeni muhtar seçildi. Seçimde 140 seçmenden 53'ü oy kullandı.