AK Parti’den PKK Fesih Açıklaması: “Yeni Dönem Başlıyor”

PKK’NIN KARARINA İLK TEPKİ

PKK’nın 5-7 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirdiği kongrede fesih ve silah bırakma kararı almasının ardından, AK Parti’den ilk yanıt geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sürecin dikkatlice takip edildiğini belirtti ve “Terörün tamamen bitmesi halinde yeni bir dönemin kapısı açılacaktır. Bu kararın fiilen uygulanması ve tüm boyutlarıyla gerçekleşmesi gerekmektedir.” dedi. Çelik, PKK’nın fesih kararının tüm şubeleri ve uzantılarıyla illegal yapılarını kapatacak şekilde eksiksiz hayata geçirilmesi gerektiğinin altını çizdi. Sürecin doğru biçimde yürütülmesi halinde, bölgede terör yapılanmalarının vekalet savaşlarında kullanılmasının önüne geçilebileceğini ifade etti.

YENİ SÜRECİN ÖNEMİ

Çelik, PKK’nın fesih ve silah bırakma kararının “içerde” ve “dışarıda” tüm boyutlarıyla somut bir şekilde hayata geçirilmesi gerektiğini vurguladı ve bu adımın Türkiye’nin demokrasi, siyasi istikrar ve milli birlik açısından önemli bir aşama olduğunu kaydetti. “Terörsüz Türkiye hedefine somut olarak ulaşılması, Türkiye’nin siyasi tüm kanallarını daha etkili şekilde işleterek demokrasimizi ve milli birliğimizi güçlendirecektir. Cumhuriyetimiz hepimizin çatısıdır ve demokrasi her türlü sorunun çözümü için temel zemindir.” şeklinde konuştu.

ÇELİK’İN GÖRÜŞLERİ

Ömer Çelik, terörsüz Türkiye vizyonuna ulaşmanın sahada tüm boyutlarıyla eksiksiz ve somut hedeflerle gerçekleşmesi gerektiğini belirtti. “Buna ulaşılması demek, bütün kültürel, etnik ve mezhepsel unsurlarıyla tüm vatandaşlarımızın kazanması demektir. Kazanan tüm vatandaşlarımız olacaktır.” dedi. Bu ifadeler, Türkiye’nin birlik ve beraberliğine katkıda bulunacak bir sürecin önemini dile getirdi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.