Dünya 1 numarası Nelly Korda, ABD Kadınlar Açık’ta ilk büyük zaferi için ikinci turda turun en düşük skorunu (67) yaparak iddiaya ortak oldu. Perşembe günü zorlanan Amerikalı golfçü, bu turda beş kuş vuruşu ve yalnızca bir bogey kaydetti. İlk turda dört bogey ve iki kuş vuruşu yapan Korda, Cuma günü parkurda daha rahat bir görüntü çizdi ve liderin yalnızca iki vuruş gerisinde kaldı.
ALİSON LEE’NİN GERİ DÖNÜŞ MÜCADELESİ
Ancak liderlikte asıl sıçramayı yapan isim Alison Lee oldu. İkinci turda 68 vuran Lee, Çinli Ruoning Yin ile birlikte 138 vuruşla (-4) zirveyi paylaştı. Riviera’da oldukça çekişmeli geçen turnuvada ilk tur lideri Jennifer Kupcho, Sei Young Kim ve Meksikalı Gaby Lopez, 139 vuruşla (-3) grubunda yer alırken Korda ve üç oyuncu 140’ta kaldı. 31 yaşındaki Lee, geçen yıl oğlu Levi’yi dünyaya getirdikten sonra sezonun büyük bölümünü kaçırmıştı. “Büyüdüğüm yerde, aslında arka bahçemde kazanmak harika olurdu” diyen Lee, kariyerinde henüz LPGA Turu’nda birinciliği bulunmuyor ve 44 majörde yalnızca iki ilk on bitirişi var.
ZORLU RİVİERA’DA İKİNCİ TURUN ÖNE ÇIKANLARI
İngiliz Charley Hull, 18. çukurda yaptığı bogeyle günü bir üstte tamamladı ve Lee ile Yin’in yedi vuruş gerisinde kaldı. Lottie Woad ise ikinci turda da iki üstte kalarak, dört bogey ve iki kuş vuruşuyla kıl payı kesimi geçti. Cuma günü yalnızca iki oyuncu hatasız bir tur çıkardı. Bunlardan biri olan Yin, Riviera’yı yarı şakayla “pasif agresif” olarak tanımlasa da sahada 70’in altında iki tur birden atan tek oyuncu konumunda. “Ne kadar zor olursa o kadar iyi” diyen Yin, ilk turun ardından bir vuruş geride olan Kim’i de geride bıraktı. Kupcho ise perşembe günü turnuvanın tek 66’lık turunu çıkarmasına rağmen ikinci tura 73 vuruşla tutunabildi.
HAMİLE GOLFÇÜ VE KESİMDE KALANLAR
Yedi aylık hamile olan Madelene Sagstrom, ilk tura göre performansını yükseltip iki kuş vuruşu yapsa da bogeysiz edemedi ve 76 vuruşla kesimi geçemedi. İrlandalı Leona Maguire da 75 atarak dokuz üstte kaldı ve turnuvaya veda etti. Üçüncü tur mücadelesi Cumartesi günü TSİ 22.00’de ekranlara gelecek.