Almanya, Türkiye’ye Eurofighter’ı satmayı engelledi

ALMANYA’DAN AÇIKLAMA GELDİ

Eurofighter jetlerinin Türkiye’ye satışını engellediği yönündeki iddialara karşı Almanya’dan bir açıklama yapıldı. Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı Sözcüsü Tim-Niklas Wentzel, mevcut geçici hükümetin Eurofighter jetlerinin satışına onay verme konusunda bir karar vermediğini ifade etti. Wentzel, önemli kararların önümüzdeki ay göreve başlayacak yeni hükümet tarafından alınacağını vurguladı. “Gelecek hükümetin kapsamlı silah ve teçhizat ihracatı konularında alacağı kararı (mevcut) geçici hükümet önceden vermeyecek” dedi.

GÖRÜŞMELER İNGİLTERE İLE YAPILIYOR

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, bakanlıkta düzenlenen basın bilgilendirme toplantısında, Almanya’nın Eurofighter tedarikine onay vermediğine dair çıkan haberlere ilişkin soruları yanıtladı. Kaynaklar, “Eurofighter Typhoon uçağının ülkemize satışına yönelik görüşmeler İngiltere ile yapılmaktadır. Şu ana kadar Almanya ile bir görüşmemiz olmadı. Sürecin başlangıcından bu yana muhatabımız olan İngiliz makamları tarafından bize resmi olarak iletilen olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Birleşik Krallık devlet yetkilileri ve üretici firma görevlileri ile süreç planlandığı gibi sorunsuz bir şekilde sürdürülmektedir. Ayrıca Eurofighter Typhoon uçağının satışıyla ilgili fiyat değerlendirme sürecimiz devam etmektedir” şeklinde açıklama yaptı.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.