Almanya’da can kaybı artıyor

Çin2in Wuhan kentindeki hayvan pazarından yayılan corona virüs Almanya’da can almaya devam ediyor.

Almanya’da yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle son 24 saatte 158 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle toplam can kaybı sayısı 61 bin 675’e yükseldi.

Robert Koch Enstitüsü, Almanya’daki koronavirüs salgınına ilişkin son verileri paylaştı. Son 24 saatte 4535 koronavirüs vakasının tespit edildiği ülkede toplam vaka sayısı 2 milyon 288 bin 545’a yükseldi. Koronavirüs nedeniyle son 24 saatte 158 kişinin hayatını kaybettiği ülkede toplam can kaybı sayısı 61 bin 675 oldu.

Salgının başlangıcından bu yana 2 milyon 41 bin 300 kişi iyileşirken, ülke genelinde aktif koronavirüs taşıyan kişi sayısı 185 bin 570 olarak açıklandı. Virüsün bulaşma katsayısı ise 0.94 olarak tespit edildi.

Yoğun bakım ünitesinde tedavi gören hasta sayısı 3945 olarak açıklanırken, solunum cihazına bağlı hasta sayısı ise 2216 olarak kayıtlara geçti. Yoğun bakım servislerinin doluluk oranının ise yüzde 81.11 olduğu açıklandı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Ankara NATO Zirvesi İçin Alarmda

Ankara'da 7-8 Temmuz'da düzenlenecek 36. NATO Liderler Zirvesi öncesinde güvenlik ve ulaşım için kapsamlı hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor. Zirve boyunca yollar kapatılacak ve hava sahası savaş uçaklarıyla korunacak.

Erdoğan: Afrika Halklarının Kara Gün Dostuyuz

Nijer Cumhurbaşkanı Abdurrahman Tchiani, Türkiye'ye resmi bir ziyaret gerçekleştiriyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de Tchiani ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Futbolcular, Şükrü Ersoy’un Elini Öptü

A Milli Takım'ın 1954 Dünya Kupası kadrosundan hayatta kalan tek futbolcu Şükrü Ersoy, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Riva'daki tesislere davet edildi. Tüm futbolcular vefa örneği göstererek Ersoy'un elini öptü.

Trump’tan Savaş Yetkileri Tasarısına Tepki

ABD Başkanı Donald Trump, İran'a yönelik saldırıları durdurmayı hedefleyen savaş yetkileri tasarısına sert tepki gösterdi. Trump, sosyal medya hesabındaki paylaşımda oylamayı anlamsız bulduğunu belirtti.

Can Polat Cinayetinde Katil Zanlısı Konuştu

İzmir'in Çeşme ilçesinde tatil yapan Dilan Polat ve Engin Polat çiftinin kaldığı otelde silahlı saldırı dün saat 14.00 sıralarında Alaçatı Mahallesi 13003 Sokak'ta meydana geldi. Sosyal medya fenomeni Dilan Polat'ın korumalığını ve şoförlüğünü yapan Can Polat vuruldu.