Trafik kazaları sonrası kazazede bilgilerini yasa dışı yöntemlerle elde eden organize yapılar sona eriyor. Bu yapılar, çağrı merkezleri aracılığıyla vatandaşları ısrarla arayarak “hasar takip vekaleti” vermeye zorluyordu. Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu, bu durumu önlemek amacıyla bir eylem planı hazırladı.
ALO 193 ORTAK HASAR İHBAR MERKEZİ FAALİYETE GEÇİYOR
Bu eylem planı dahilinde, Alo 193 Ortak Hasar İhbar Merkezi (OHİM) yarın hizmete giriyor. Bu merkez, vatandaşların kaza sonrası hasar ihbarlarını kolay ve hızlı bir şekilde iletebilmelerini sağlayacak.
TAZMİNAT SÜREÇLERİNDE YENİ İYİLEŞTİRMELER
Alo 193 uygulaması öncesinde, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu ile trafik sigortası poliçesi düzenleyen sigorta şirketleri bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda, eylem planının bugüne kadarki sonuçları ve gelecekte alınacak tedbirler detaylı bir şekilde ele alındı.