Altın Fiyatları İlerlemesini Sürdürüyor: 4 Bin 155 Dolar

Altın fiyatları, önceki seansta elde edilen kazançlarını geliştirerek ons başına yaklaşık 4 bin 155 dolara ulaştı. Fed’in mesajlarının ılımlı tonlaması, gelecek ay için ABD’de faiz indirimine dair beklentileri daha da güçlendirdi. Altın, Fed Guvernörü Christopher Waller’ın ABD işgücü piyasasındaki süregelen zayıflığın altını çizerek Aralık ayında faiz indirimine verdiği desteği yinelemesi sonrasında Pazartesi günü yaklaşık yüzde 2 değer kazandı. Cuma günü, New York Fed Başkanı John Williams da kısa vadede bir faiz indiriminin hala mümkün olduğunu ifade etti.

FAİZ İNDİRİMİ BEKLENTİLERİ ARTIYOR

Piyasalar, Aralık ayında 25 baz puanlık bir faiz indirimine yönelik yüzde 81 oranında bir olasılık öngörüyor; bu oran bir hafta önceki yaklaşık yüzde 40’tan anlamlı bir şekilde yükseldi. Şimdi yatırımcılar, ABD ekonomisinin durumu ve Fed politikalarının olası gidişatına dair daha fazla bilgi almak amacıyla, gün içinde açıklanacak Eylül ayı perakende satışları ve ÜFE verileri ile Çarşamba günü gelecek haftalık işsizlik başvurularını izliyor.

ONS ALTINDA DEĞİŞKENLİK

Ons altın, güne 4 bin 132 dolardan başladı ve gün içerisinde en düşük 4 bin 122 dolara kadar gerilerken, en yüksek 4 bin 155 doları gördü. Şu anda 4 bin 146 dolardan işlem görüyor.

GRAM ALTINDA HAREKETLİLİK

Gram altın ise güne 5 bin 636 liradan giriş yaptı. Gün içinde en düşük 5 bin 626 lira, en yüksek de 5 bin 671 lira seviyelerine ulaştı. An itibarıyla 5 bin 657 liradan işlem görüyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Alman Bankadan Hürmüz Boğazı Üzerine Üç Senaryo

Deutsche Bank, Orta Doğu'daki çatışmaların enerji piyasalarına üç senaryoya dayalı etkisini analiz etti ve 2026'da petrol fiyatlarının 70-150 dolar arasında olabileceğini öngördü.

Denizlispor’un Süper Amatör Lig’e Düşmesi Kesinleşti

Bölgesel Amatör Lig'de 14 puan toplayan yeşil-siyahlı kulüp, aldığı 12 puan silme cezası nedeniyle Denizli Süper Amatör Lig'e düştü.

Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede’nin Tahliyesine Karar Verildi

Giresun'da cinsel tacizle suçlanan Görele Belediye Başkanı Hasbi Dede, adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Duruşma tarihi 24 Nisan olarak belirlendi.

Gürcistan’da Kırmızı Bültenle Aranan 16 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanlığı, Gürcistan polisiyle ortak operasyonlar sonucunda kırmızı bültenle aranan 13 kişi ile ulusal seviyede aranan 3 kişinin yakalandığını açıkladı. İade işlemleri başlatıldı.

İncirlik Üssü’nden Askeri Nöbet Mesajı Geldi

Milli Savunma Bakanlığı, İncirlik Üssü'nde görev yapan Türk askerlerinin ve bayrağının fotoğrafını sosyal medya üzerinden paylaştı.