MALAZGİRT ZAFERİ KUTLAMALARI İÇİN HAZIRLIKLAR DEVAM EDİYOR
Bitlis’in Ahlat ilçesinde bulunan 1071 Sultan Alparslan Otağı, Malazgirt Zaferi’nin 953. yıl dönümü kutlamaları için hazırlanıyor. Ahlat, Türklerin Anadolu’ya girişinin simgesi olarak kabul ediliyor ve bu önemli tarih kutlamalarına ev sahipliği yapacak. Etkinlikler, 23-25 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek ve okçuluk, atlı spor oyunları, geleneksel oyunlar, konserler gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak. Ayrıca, millet bahçesinde bulunan 1071 Sultan Alparslan Otağı’nda 50 çadırda illerin stantları açılacak ve Türkiye’nin dört bir yanından katılımcıların el sanatları sergileri ziyaret edilebilecek.
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DA KATILACAK
25 Ağustos Pazar günü, Ahlat ilçesinde gerçekleşecek olan Malazgirt Zaferi kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması planlanıyor. Bitlis Valisi Erol Karaömeroğlu, bu yılki etkinliklerin geçmiş yıllardan daha renkli ve güzel olacağını belirtti. Vali Karaömeroğlu, hazırlıkların hızla devam ettiğini ve tüm misafirleri Ahlat’a beklediklerini ifade etti.
AHLAT BELEDİYE BAŞKANI’NDAN AÇIKLAMALAR
Ahlat Belediye Başkanı Yavuz Gülmez de Malazgirt Zaferi kutlamaları için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. Başkan Gülmez, Ahlat’ın fethini coşkuyla kutlamaya hazırlandıklarını ve birçok etkinlikle halka hizmet vereceklerini söyledi. Bu yılki kutlamalarda Ahlatlıları daha fazla dahil etmeyi hedeflediklerini vurgulayan Gülmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve diğer önemli devlet görevlilerini Ahlat’ta ağırlayacaklarını belirtti.