Ankara Büyükşehir’e Konser Soruşturması Başlatıldı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın 2021-2024 yılları arasında düzenlenen konserlere dair bir soruşturma süreci başlatıldı. Açıklamada “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından 2021-2024 yılları arasında düzenlenen konserlere yönelik yapılan harcamaların kamu zararına sebebiyet verdiği iddialarına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen soruşturma kapsamında; İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişliği tarafından düzenlenen tevdii raporu, MASAK incelemesi, Sayıştay incelemesi, bilirkişi raporlarına göre 32 adet konser hizmet alımında idarenin 154.453.221,60 TL zarara uğratıldığı tespit edilmiştir” ifadelerine yer verildi.

ŞÜPHELİLER GÖZALTINA ALINDI

Söz konusu soruşturma kapsamında, çeşitli görevlerde bulunan şüpheliler hakkında gözaltı kararı alındı. Şüpheliler arasında; eski Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı H. A. B, eski Kültür Etkinlikleri Şube Müdür Vekili H. E. ve diğer yetkililer yer alıyor. Ayrıca, organizasyon firmalarının sahipleri ve ortakları da soruşturma kapsamına alındı. Bu kişiler “Görevi Kötüye Kullanma” ve “İhaleye Fesat Karıştırma” suçlamaları ile 23.09.2025 tarihinden itibaren eş zamanlı gözaltına alındı.

İŞLEMLER DEVAM EDİYOR

Şüphelilerin yakalanması ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na sevk edilmesine yönelik işlemler, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sürdürülüyor. Soruşturmanın titizlikle devam ettiği bildirildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.