ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ’NDE TELEFERİK HATTI TARTIŞMASI
Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, temmuz ayının üçüncü oturumunu gerçekleştirdi. Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan başkanlığında gerçekleşen oturumda, Yenimahalle-Şentepe Teleferik Hattı ve tesisini içeren Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Raporu müzakereye açıldı. AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal, teleferik hattının işletmeye kapatılmasını ve ekipmanlarının satılmasını talep ederek, CHP grubunun raporunun gözden geçirilmesini önerdi.
TELEFERİK HATTI İLE İLGİLİ İSTATİSTİKLER VE SORUNLAR
ABB Meclisi’nin Hukuk ve Tarifeler Komisyonu Başkanı Burak Koç, teleferik hattının günlük taşıma kapasitesi ile gerçekleşen taşıma sayısı arasındaki farka dikkat çekti. Koç, hattın maliyetinin düzenli olarak yüksek olduğunu ve aylık 9 milyon 300 bin lira zarar edildiğini belirtti. 10 yıllık bakım sözleşmesinin de sona erdiğini vurguladı.
TELEFERİK HATTI TASFİYE KARARI OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ
Oturumda alınan karar sonucunda, teleferik hattının işletmeye kapatılması, ekipmanlarının satılması veya başka bir yere nakledilmesi konusunda yetkinin EGO Genel Müdürlüğüne verilmesi kararı oy çokluğuyla kabul edildi. Kabul edilen raporda ise imar plan değişiklikleri ve hizmet durdurma kararlarına atıfta bulunularak, teleferik hattının tasfiyesi konusunda görüş birliği sağlandı.
MECLİS OTURUMU KAPATILDI
Meclis İkinci Başkanvekili Emre Doğan, AK Parti Sincan Meclis Üyesi Zülkifli Ceylan’ın konuşmasının ardından oturumu kapatma kararı aldı. Oturumun kapanış saati olarak yarın saat 18.00 belirlendi. Teleferik hattıyla ilgili alınan kararlar ve yapılacaklar, gelecek günlerde de gündemde olmaya devam edecek gibi görünüyor.