Antalya Diplomasi Forumu Bugün Başlıyor

Her yıl milyonlarca ziyaretçiyi ağırlayan Antalya, bu hafta sonu önemli bir diplomasi etkinliğine ev sahipliği yapacak. Daha önce G20, NATO zirveleri gibi prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapan kent, dördüncü kez Diplomasi Forumu’na ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın katılacağı forum, Belek Turizm Bölgesi’ndeki NEST Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenecek. Bu yıl “Ayrışan Dünyada Diplomasiyi Sahiplenmek” ana temasıyla gerçekleştirilecek forum için Belek’teki otellerde konaklayacak olan üst düzey konuklar için gerekli hazırlıklar tamamlandı. Havalimanı ve Belek Turizm Merkezi çevresinde güvenlik önlemleri artırıldı.

ANTALYA HAVALİMANINDA HAREKETLİLİK

Forumda 20’yi aşkın devlet ve hükümet başkanı ile 50’den fazla dışişleri bakanı dahil, 70’i aşkın bakanın katılması bekleniyor. Yaklaşık 60 üst düzey uluslararası kuruluş temsilcisi ve 4 bini aşkın katılımcının yer alması planlanan bu etkinlik için Antalya Havalimanı’nda hareketlilik başladı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE EŞİ ANTALYA’DA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, Antalya Diplomasi Forumu’na katılmak üzere kente ulaştı. Çift, Antalya Havalimanı’nda yöresel kıyafetler giymiş çocuklar tarafından çiçeklerle karşılandı.

SURİYE CUMHURBAŞKANI ŞARA’YI AĞIRLAYACAK

Antalya’daki zirveye katılacak diğer bir önemli isim de Suriye Cumhurbaşkanı Ahmet Şara oldu. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Devlet Başkanı Şara, cuma günü Türkiye’ye gelecek. Antalya Diplomasi Forumu çerçevesinde Türkiye’de olacak” açıklamasını yaptı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.