Antalya’nın Manavgat, Alanya, Serik sahillerine vuran 5 cesedin ardından dün Aksu sahilinde bir erkek cesedi daha bulundu. Antalyalılar, üst üste sahillerine vuran cesetlerle tedirginlik yaşamaya başladı. Bu olay, bölge sakinlerini endişelendiren bir durum olarak dikkat çekiyor.
Dün Aksu ilçesine babasıyla birlikte balık tutmaya giden Deniz Güneş, Acısu Deresi’nin denize karıştığı yerde ceset gördü. Durumu hemen yetkililere bildiren Deniz Güneş’in ihbarı üzerine bölgeye giden ekipler, cesedin bir erkeğe ait olduğunu belirledi. Cansız beden, olay yeri inceleme ekiplerinin çalışmasının ardından Antalya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Böylece son 5 günde Antalya sahillerinde bulunan ceset sayısı 6’ya yükseldi.
Antalya Valiliği tarafından yapılan açıklamada, kıyıya vuran 6 cansız bedenin birinin daha önce kaybolan bir kişiye ait olduğu değerlendirilirken, diğer 5 cesedin ayakkabı ve kıyafetlerinin Suriye üretimi olduğu belirtildi. Lübnan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından 11 Aralık 2023 tarihinde yaklaşık 90 kişiyi taşıyan bir teknenin kaybolduğu ifade edilerek, meteorolojik koşulların cesetlerin kıyıya sürüklenmesine neden olabileceği ihtimali değerlendirildi.
Öte yandan, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Bölümü öğrencisi Merve Şevval Elmas’a 4 Ocak’tan bu yana ulaşılamaması üzerine ailesi kayıp ihbarında bulunmuştu. Ailenin DNA örneği vermesi, Serik sahilinde bulunan kadın cesedinin Merve Şevval Elmas’a ait olup olmadığını belirlemek amacıyla yapıldı. Baba Osman Elmas, “Cesedin kızıma ait olduğundan emin değiliz. DNA testi sonucu bekliyoruz. Rabbim kimseye böyle bir acı yaşatmasın” dedi.
Antalya sahillerindeki bu trajik olay, bölge halkını derinden etkilemiş durumda. Yetkililer, olayın detaylı şekilde incelendiğini ve ailelere destek sağlandığını belirtti.