Apple, Google’a Karşı Büyük Bir Hamle Yaptı!

TEKNOLOJİ DEVLERİ ARASINDAKİ REKABET KIZIŞIYOR
Teknoloji devleri arasındaki rekabet her geçen gün daha da artıyor. Geçtiğimiz haftalarda Apple’ın yayınladığı tablet reklamı yaratıcı endüstride tepkilere neden olmuş ve rakibi Samsung da bu fırsatı değerlendirerek Apple’ı hedef aldığı bir reklam yayınlamıştı.  Şimdi de Apple, Google’ı hedef aldığı yeni kampanyasını tüm dünyada yayımladı. Teknoloji devi, dünya çapında reklam panolarına internet tarayıcısı Safari’yi ‘aslında özel bir tarayıcı’ olarak tanıttı.

APPLE’IN GOOGLE’I HEDEF ALMA NEDENİ
Reklamda Google Chrome’un adı belirtilmese de akıllı telefonlar için en çok indirilen arama tarayıcı olarak ve Safari’yi iki milyondan fazla geride bırakarak Apple’ın ana hedefi. Reklam sosyal medyada da dikkat çekti, bir takipçi “Bazıları merak edecek. Özellikle Apple ekosisteminde olmayan ve Safari’nin ne olduğunu bilmeyenler” diye yazdı. Apple, aslında bu reklamla Chrome tarayıcısının çerez ve arama bilgilerini tutması konusunda sürekli tartışmalara maruz kalan Google’ı kullanmamaları konusunda insanları uyarıyor.

2020’DE TOPLU DAVA VE SONUÇ
Apple’ın reklamında atıfta bulunduğu nokta ise Google’ın Chrome tarayıcısı ile kullanıcıların verilerini elinde tutması. Siber güvenlik shirketi ESET’in küresel güvenlik danışmanı Jake Moore’a göre, Google veri toplamasıyla ilgili sorun teşkil edebilir. 2020’de açılan bir toplu davada, Google’ın, kullanıcıların web sitelerini özel olarak ziyaret ettiklerini düşündükleri sırada web’de gezinme alışkanlıklarını uygunsuz bir şekilde izlediği iddia edilmişti. Google, nihayet nisan ayında, kullanıcıların özel tarama faaliyetlerini gösteren milyarlarca veri kaydının silinmesini gerektiren davayı çözdü.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.