Barcelona'da forma giyen Arda Turan, gündemi darp olayı ile ilgili açıklama yaptı ve milli takım kariyerini sonlandırdığını belirtti. Arda, Fatih Terim tarafından kadrodan çıkarılmıştı.
Arda, milli takım kariyerini noktaladığını duyurduğu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Pişman mıyım? Değilim. Kuş gibi hafif hissediyorum. Hocamız ve TFF Başkanı'yla birlikte konuşup Kosova maçında olmama kararı aldık. Ben iyi adam olmak, onurlu bir adam olmak için yaşadım. Hayatım boyunca yapılanları unutmadım. Hep insanlara söyledim, "İstiyorsanız kenara çekileyim" dedim. Hayatım boyunca ne yaptıysam bedelini ödedim. Ben bu tür haberleri yapan herkese aynı tepkiyi yine vereceğim. Milli Takım kariyerimi noktalıyorum. Milli takımın her kademesine hizmet etmiş, ülkesini seven, formaya aşık olan biri olarak konuşuyorum. İnşallah insanlara iyi futbolculuğumu değil de adamlığımı bırakırım."
BASIN TOPLANTISINI KİMSE TAKİP ETMEDİ
Arda Turan'ın Milli takım kariyerini sonlandırdığını açıkladığı basın toplantısını hiç bir basın mensubu takip etmedi. Arda, boş salona konuştu.