Arex Sigorta A.Ş.’ye Kayyum Atama Talebi Açıklandı

İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan duyuruya göre, Arex Sigorta A.Ş.’ye yönelik gerçekleştirilen operasyonda birçok kişi gözaltına alınırken, şirkete kayyum atanması talep edildi. Savcılık açıklamasında, “Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (SEDDK) ihbarı üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturma kapsamında; Arex Sigorta A.Ş. bünyesinde faaliyet gösteren şüphelilerin, ‘kefalet sigortası sözleşmesi’ adı altında, zor durumdaki sigortalı şirketlerden prim dışı fahiş tutarlarda ödemeler tahsil ettikleri, ayrıca poliçelerde yer alan primler üzerinde iltisaklı acenteler aracılığıyla oynama yaparak haksız menfaat elde ettikleri tespit edilmiştir” denildi.

GÖZALTI OPERASYONU GERÇEKLEŞTİ

Açıklamada, haklarında gözaltı kararı verilen toplam 30 şüpheliye yönelik olarak 8 farklı ilde eş zamanlı olarak yakalama, gözaltı, arama ve el koyma işlemleri yapıldığı belirtildi. Yapılan operasyonlar neticesinde 18 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, firari olduğu bilinen 12 kişi hakkında ise yakalama çalışmalarının devam ettiği ifade edildi.

KAYYUM TALEP EDİLDİ

Ayrıca, daha önce SEDDK tarafından faaliyetleri durdurulan Arex Sigorta A.Ş. hakkında, sulh ceza hâkimliğinden kayyım atanması suretiyle geçici tedbir uygulanması talep edildiği bildirildi. Soruşturma çerçevesinde maddi gerçeklerin tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması için çalışmalar titizlikle sürdürülüyor. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 05.12.2025 İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Arex Sigorta A.Ş.’ye Kayyum Atanması İsteminde Bulunuldu

İstanbul'da Arex Sigorta A.Ş.'ye yönelik düzenlenen operasyonda, 30 şüpheliden 18'i gözaltına alındı ve şirketin varlıklarına el konuldu.

Çiftçilere 1 Milyar 137 Milyon Liralık Destek Ödemesi

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, bugün çiftçilere 1,1 milyar lira tutarında tarımsal destek ödemesi yapılacağını açıkladı ve destek dağılımıyla ilgili detayları paylaştı.

Faiz İndirim Beklentileriyle Altın Fiyatlarında Dalgalanma

Altın fiyatları dalgalanmaya devam ediyor; ons altın 4.228 dolara, gram altın ise 5.777 liraya ulaştı.

Aile Yılı İçin Beklenen İzin Düzenlemeleri Gündemde

2025 Aile Yılı çerçevesinde doğum izninin 24 haftaya çıkarılması ve özel sektörde babalık izninin artırılması planlanıyor. Düzenleme yıl sonuna kadar Meclis’e sunulacak.

Futbol Dünyasında Bahis Operasyonu: Mert Hakan ve Metehan Gözaltında

Galatasaraylı Metehan Baltacı ve Fenerbahçeli Mert Hakan Yandaş'ın gözaltına alınma nedeni İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı açıklamayla ortaya çıktı.