Arkadaşını kurtarmaya gitti ama kendisi öldü

Kocaeli'nin Kandıra İlçesi'ne bağlı Karadeniz sahilinde geçen hafta sonu 4 kişinin boğulduğu Cebeci Plajı'nda, bugün de 17 yaşındaki Aslı Yaşa  boğularak can verdi.

Bir grup arkadaşı ile Cebeci Plajı'na giden Aslı Yaşa, burada kendisi gibi 17 yaşında olan arkadaşı Kader Tiryaki'nin suda çırpındığını görünce ona yardıma gitti. Bu durumu gören Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin Kocaeli Su Kazalarını Engelleme Merkezi ekipleri hemen onlara yardıma koştu. Ekipler Kader Tiryaki'yi kurtarırken, Aslı Yaşa kısa sürede gözden kayboldu. Jetski ve zodyaktaki ekipler hemen suya atlayarak yaklaşık 15- 20 dakika sonra Aslı'ya ulaştı. Aslı Yaşa ekiplerin burada yaptığı müdahalenin ardından kaldırıldığı Kandıra Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara rağmen yaşama döndürülemedi.

Kader Tiryaki'nin durumunun ise iyi olduğu bildirildi. 

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.