Arsenal, Aston Villa’nın savunmacısı Ezri Konsa için teklif hazırlarken, Chelsea’nin hedefi Lacroix ayrılmak istiyor; Ipswich Town’ın kaleci teklifi reddedildi. Premier Lig’de transfer dedikoduları hız kesmeden devam ederken, Aston Villa kanat oyuncusu arayışında West Ham’dan Summerville ve PSG’den Mbaye’yi listesine aldı. Crystal Palace ise Chelsea’nin ilgilendiği Lacroix için 60 milyon sterlin değer biçiyor.
PREMIER LIG TRANSFERLERI
Arsenal, Aston Villa’nın savunmacısı Ezri Konsa için teklif hazırlığı yaparken, Konsa’nın Villa ile henüz yeni sözleşme imzalamadığı belirtiliyor. Ayrıca Arsenal, Morgan Rogers ve temsilcileriyle görüşmelerini sürdürüyor. Aston Villa, kanat oyuncusu arayışında West Ham’dan Crysencio Summerville ve PSG’den Ibrahim Mbaye’yi radarına aldı. Crystal Palace, Chelsea’nin hedefi olan Maxence Lacroix için 60 milyon sterlin bonservis bedeli talep ediyor. Lacroix’in ise kulüpten ayrılmak istediği ifade ediliyor. Ipswich Town’ın, FC Volendam kalecisi Kayne van Oevelen için yaptığı 2,5 milyon sterlinlik teklif reddedildi. Hull City, Olimpiakos kalecisi Konstantis Tzolakis’i Ivor Pandur’un yerine transfer etmeye hazırlanıyor.
INGILTERE MILLI TAKIMI
Thomas Tuchel’in 2024’te İngiltere Milli Takımı teknik direktörlüğüne atanması, FA yönetim kurulu üyelerinin oybirliğiyle onayını almadı. Bazı üyeler, daha önce milli takım yönetmemiş birinin yerine İngiliz adayın göreve getirilmesi gerektiğini düşünüyor. Liverpool’un kanat oyuncusu Rio Ngumoha, Tuchel’in Euro 2028 kadrosunda yer alması beklenen isimler arasında gösteriliyor. Tuchel’in, Dünya Kupası yarı finalinde Arjantin’e karşı takımını maçı tutmaya yönlendirdiği yönündeki suçlamaları özel olarak reddettiği öğrenildi. Spor fizyolojisi alanında önde gelen bir uzman, İngiltereli oyuncuların Arjantin maçına ciddi bir yorgunlukla çıktığını belirtti.
DUNYA KUPASI
Gianni Infantino, Folarin Balogun’un cezasının kaldırılması skandalı sonrası oluşan tedirginliğe rağmen 200’den fazla ülkenin desteğiyle FIFA başkanlığına yeniden seçilmek için resmi adaylığını koydu. Dünya Kupası finalinin, bölgedeki hava kalitesi uyarılarına rağmen herhangi bir tehdit altında olmadığı bildirildi. Eski İngiltere teknik direktörü Gareth Southgate, uzun süredir planladığı Pazar günkü final maçına katılacak. Southgate’in bu planı, İngiltere yarı finali kazansaydı bile gerçekleşecekti.
ISKOÇ FUTBOLU
Celtic, Kelechi Iheanacho’yu geri getirme girişiminde başarısız oldu. Kulüp, forvet oyuncusunun yüksek maaş taleplerini karşılamayı reddetti. Celtic’in Mısırlı Dünya Kupası oyuncusu Haissem Hassan’a olan ilgisini artırmaya hazırlandığı belirtiliyor.
KRiKET
Justin Langer’in, Andy Flower’ın Cuma günü adaylıktan çekilmesi sonrası İngiltere Test takımı teknik direktörü için ECB’nin kısa listesinin başına geçtiği düşünülüyor.