Ataşehir Belediye Başkanvekilliği seçimi öncesinde önemli bir gelişme yaşandı. CHP’li Meclis Üyesi Ekrem Köse, partisinden istifa ettiğini açıkladı. Köse, bundan sonraki süreçte bağımsız olarak görevine devam etme kararı aldığını belirtti.
MECLİS TOPLANTISI DETAYLARI
Ataşehir Belediye Meclisi’nin ekim ayı toplantısının birinci birleşimi, Meclis 1. Başkanvekili Tülay Uçar başkanlığında belediyenin salonunda gerçekleşti. Uçar, Meclis’te bilgilendirme yapılacağını belirtirken, divan katibi Seher Gülay’a söz verdi. Gülay tarafından okunan bilgilendirmede, Köse’nin artık bağımsız olarak görevine devam edeceği ifade edildi.
ÖNCEKİ PARTİ DEĞİŞİKLİKLERİ
Daha önce Ataşehir Belediye Meclisi’nde altı CHP’li üye AK Parti’ye katılmıştı. Bu üyeler arasında Oğuz Sarul, Sinan Emrah Yıldırım, Fatih Evliyaoğlu, Abdullah Aslan, Cengiz Kayayurt ve Mehmet Alver bulunuyordu.
TUTUKLAMALAR VE SEÇİM TARİHİ
Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel, Nisan 2026’da tutuklandıktan sonra Başkanvekilliği seçimi yapılmış ve Murat Güneş kazanmıştı. Güneş de geçtiğimiz pazartesi günü tutuklandı. İstanbul Valiliği, Güneş’in tutuklanmasının ardından Ataşehir Belediye Başkanvekilliği seçiminin 10 Ekim’de yapılacağını duyurdu.
BELEDİYE ÜYE SAYISI DEĞİŞİKLİĞİ
Bu gelişmelerle birlikte CHP’nin üye sayısı 17’ye düşerken, Cumhur İttifakı’nın üye sayısı 18 olarak gerçekleşti.